Articole ISO

Dezvoltarea procedurii de analiza a designului

Dezvoltati o procedura de analiza a designului – Managementul calitatii produselor • Dezvoltati o procedura de analiza a designului. Aceasta procedura de analiza ar trebui efectuata la sfarsitul fiecarei faze a procesului de design. • Procedura dvs. de analiza ar trebui sa: • Compare compendiile produselor cu specificatiile. • Evalueze atat designul produsului, cat si […]

9th May 2011

Documentarea sistemului de calitate a serviciilor

Ghid ISO 9004 – Managementul serviciilor – Documentarea sistemului de calitate a serviciilor Documentati-va sistemul de calitate a serviciilor • Documentati-va sistemul de calitate a serviciilor. Documentele dvs. ar trebui sa includa: • Manuale ale calitatii care descriu sistemul dvs. de servicii. • Planuri pentru calitate care specifica modul exact in care cerintele calitatii vor […]

3rd May 2011

Controlul mediului, manipularii, materialelor si echipamentelor

Controlati influentele mediului • Identificati, monitorizati, verificati si controlati toti factorii de mediu care influenteaza procesele si calitatea produselor. Controlati urmatorii factori de mediu: • Aer • Apa • Energie • Umiditate • Temperatura • Agenti de contaminare • Chimicale Controlati procesul de manipulare • Dezvoltati si documentati metode de manipulare a produselor care sa […]

28th April 2011

Cum va controlati subcontractantii si dezvoltati acorduri privind calitatea cu ei

Controlati-va subcontractantii • Monitorizati-va si controlati-va subcontractantii si furnizorii. • Dezvoltati proceduri care sa garanteze ca subcontractantii sunt competenti. Garantati competenta lor prin: • Evaluarea produselor si dotarilor subcontractantilor. • Verificarea istoricului performantelor subcontractantilor. • Dezvoltati un sistem prin care sa primiti feedback de la subcontractanti. Un astfel de sistem ar trebui sa va permita […]

21st April 2011

Paza impotriva contaminarii incrucisate

Luand in considerare potentialele riscuri ale sigurantei alimentelor, un cunoscut consultant alimentar a spus ca cel mai mare risc pentru producatorii de branzeturi este contaminarea incrucisata. Pastrand asta in minte, el a impartasit grupului o strategie aparent simpla si practica “Priviti-va mainile si priviti-va picioarele,” a cerut el. Explicand ca o hala in care se […]

3rd April 2011

Impactul produselor asupra mediului

Fiecare produs are un impact asupra mediului in timpul tuturor stadiilor vietii sale, de la extragerea resurselor la prelucrarea bunurilor care nu se mai produc. Nevoia de a reduce impactul potential negativ asupra mediului al produselor este recunoscuta la nivel global. ISO Guide 64:2008 Guide for addressing environmental issues in product standards – ghidul pentru […]

21st March 2011

O femeie, 6 roluri ISO – Mojdeh Tabari (Iran)

Secretara a trei comitete tehnice, coordonator a trei grupuri de lucru ISO. Activeaza la nivelul organizatiei care reprezinta Iranul in cadrul ISO La inceput, implicarea in standardizare nu a fost simpla. Au fost o multime de obstacole neprevazute, care au necesitat o cantitate imensa de munca si efort. Dar a meritat, pentru emanciparea si experienta […]

13th March 2011

Optimizarea controlului botulismului in planul HACCP

AdministraÅ£ia Alimentelor ÅŸi Medicamentelor din Statele Unite (FDA) are un mic dezacord cu o unitate de procesare a fructelor de mare din Fort Lauderdale, Florida in privinta optiunilor de control al riscurilor potentiale de botulism mortal. Din 14-15 iunie anul trecut, cand a primit ultima inspectie, unitatea de procesare a fructelor de mare a Cemco […]

9th March 2011

Consultanta ASRO pentru instrumente de informare in domeniul standardizarii

CONSULTANŢĂ PRIVIND INSTRUMENTELE DE INFORMARE ÃŽN DOMENIUL STANDARDIZÄ‚RII ÅžI MODUL DE UTILIZARE A ACESTORA Pentru organizaÅ£iile care preferă să se documenteze ÅŸi să se informeze utilizând instrumentele de informare disponibile se oferă consultanţă asupra modului de utilizare a acestora: A) Instrumente de informare în domeniul standardelor europene ÅŸi internaÅ£ionale adoptate de România ÅŸi a standardelor […]

27th February 2011

Audituri ISO 9001

Audituri ISO 9001 premergatoare certificarii ISO Pentru obtinerea certificarii ISO 9001 pentru managementul calitatii este necesara angajarea unei organizatii care efectueaza un audit ISO (reprezentati ai unei firme de consultanta iso sau ai unui organism de certificare ISO) cu privire la practicile interne ale companiei ce intentioneaza a obtine certificarea ISO. Auditorii ISO isi incep, […]

28th January 2011