Al 2-lea premiu Emmy pt ISO / IEC MPEG-4 AVC

Scris de Advisor pe July 17th, 2009 in Articole, Evenimente

Al doilea premiu Emmy pentru standardul ISO / IEC MPEG-4 AVC

emmy-166x300Un premiu Emmy pentru tehnologie si inginerie a fost acordat institutelor ISO si IEC, la ceremonia din Las Vegas, USA, din data de 07.01.2009 pentru inovatii referitoare la standardul MPEG-4 AVC ( codare video avansata ).

Dr. Leonardo Chiariglione, Presedintele comitetului ISO / IEC JTC 1/SC 29/WG 11, cu Prof. Touradj Ebrahimi, Presedintele comitetului ISO / IEC JTC 1/SC 29 al grupului consultativ cu privire la management, cu doua premii Emmy MPEG -4 , la a 87a reuniuneMPEG de la Lausanne, Elvetia, în februarie 2009.

Institutul ITU a primit un premiu similar pentru rolul avut in dezvoltarea standardului video. Acesta este cel de al doilea premiu Emmy acordat pentru dezvoltarea standardului MPEG4- AVC in decurs de cateva luni.

El urmeaza premiului Primetime Emmy Engineering, prezentat la Hollywood, Los Angeles, SUA, în august 2008.

Secretarul General ISO, Rob Steele comenteaza: “ÃŽn ciuda a numeroase avantaje pe care standardele internationale le aduc mediului de afaceri, guvernului si societatii, expertii care le realizeaza sunt de cele mai multe ori eroi necunoscuti, asadar este imbucurator sa vedem echipa responsabila pentru MPEG-4AVC primind aceasta recunoastere la nivel inalt. ”

Standardul MPEG-4 AVC, facand parte din standardul international ISO / IEC 14496-10 ÅŸi urmand recomandarea ITU-T H.264, reprezinta un set de specificatii folosite pentru comprimarea video de inalta calitate.
In mod particular se aplica pentru aplicatii video de inalta rezolutie ( HD) , standardul facand parte dintr-o serie de standarde legate de multimedia.

Seriile de standarde ISO / IEC 14496, Tehnologia informatiei- Codarea audio-video, au fost dezvoltate în comun de către comitetul tehnic ISO / IEC JTC 1, Tehnologia Informatiei, Subcomisia SC 29, Codarea informatiilor audio, imagini, multmedia si hipermedia, grupul de lucru WG 11, Codarea audio-video.

Ravnitele premii Emmy acordate de acordate de Academia Nationala de Arte Vizuale a SUA recompenseaza realizarile deosebite in dezvoltarea tehnologica.
articol precedent: Hollywood acorda Premiul Emmy ITU, ISO ÅŸi IEC
sursa: Organizatia internationala pentru Standardizare ISO, iso.org, Wikipedia, wikipedia.org

Tags: