Hollywood acorda Premiul Emmy ITU, ISO ÅŸi IEC

Scris de Advisor pe October 8th, 2008 in Stiri

RevoluÅ£ionarele standarde video – H.264 | MPEG-4 AVC – recunoscute de către SUA TV Academia

Academia de Arte ÅŸi ÅžtiinÅ£e de Televiziune SUA a acordat prestigiosul Premiul Emmy pentru Excelenta ITU, ISO ÅŸi IEC – lideri globali în standarde de – pentru activitatea lor în productia avansata de video standarde de codificare, în mod formal, cunoscut ca Recomandarea ITU-T H.264 | ISO / IEC 14496-10 standard de codificare a mărfurilor de pe avansată Video (AVC).

Echipa comună Video (JVT), format din experÅ£i din cele trei organizatii de standarde internaÅ£ionale  a primit recunoaÅŸterea industriei sale de reper pentru realizarea în curs de dezvoltare a unui “profil de mare”, care sa extinda raza de acÅ£iune a video de înaltă calitate de la telefoanele mobile, prin Televiziunea de înaltă definiÅ£ie (HDTV).  JVT a fost format în 2001 de către ITU Video Coding Experts Group (VCEG) ÅŸi ISO / IEC.

H.264 | MPEG-4 AVC este metoda extrem de eficientă de compresie video care reduce substanÅ£ial lăţimea de bandă necesară pentru a livra video de înaltă calitate ÅŸi spaÅ£iul necesar pentru a o stoca. Åžapte seturi de capabilităţi, denumite “profilurile”, au fost create pentru utilizarea în aplicaÅ£ii specifice. Este o combinaÅ£ie de mare eficienţă de codecuri precum ÅŸi în furnizarea de scalabilitate de excelentă calitate pe întreaga lăţime de bandă a spectrului – de la televiziunea de înaltă definiÅ£ie Videoconferencing si 3G mobil multimedia – care a dus la creÅŸterea notorietăţii sale.

Tags: , , ,