Certificare ISO 26362

Scris de Advisor pe July 21st, 2009 in Standarde

Standardul ISO 26362:2009, Panouri de acces în cercetarea de piata, sociala si a opiniei publice – Vocabular si crietrii de operare

Standardul ISO 26362 pentru panourile de acces are scopul de a creşte eficienţa activitatilor de sondare a opiniei publice si a cercetarilor de piata si sociale.

Panourile de acces au devenit in ultimul timp unelte cheie in cercetarile de piata si in sondarea opiniei publice.

Un nou standard ISO va susţine această evoluţie prin crearea de specificatii şi cerinţe pentru a creşte calitatea şi eficienţa panourilor de acces, precum şi prin furnizarea de criterii armonizate international pentru a facilita compararea rezultatelor la nivel mondial.

Întrucât oamenii sunt deseori reticenti în a răspunde la apelurile telefonice sau a chestionarelor de cercetare din cauza lipsei de timp sau a unor întrebări legate de viata privata, accesul la panouri ofera o solutie inovatoare pentru dezvoltarea in viitor a activitatilor de cercetare a piatei si de sondare a opiniei publice.

Panurile de acces sunt stimulatoare si utilizeaza cele mai noi descoperiri tehnologice in ceea ce priveste usurinta interfatarii cu utilizatorul, bazandu-se in principiu pe raspunsurile la o serie de intrebari cheie date de persoane care accepta sa completeze chestionare pe diverse subiecte.

Ca atare ele pot atrage eficient mii, chiar milioane de respondenţi din întreaga lume la un cost mai mic decât alte strategii convenţionale.

Standardul ISO 26362:2009, Panouri de acces în cercetarea de piata, sociala si a opiniei publice – Vocabular si crietrii de operare , prevede definiţii şi liniile directoare de bună practică precum si abordarea unor aspecte cum ar fi abordarea subiectilor, validarea identitatii, marimea si profilul panourilor.
~ Certificare ISO 26362 , Consultanta ISO 26362 ~

Tags: