Ziua Mondiala a Standardizarii

Scris de Advisor pe October 9th, 2008 in Evenimente

Cladiri inteligente ÅŸi durabile

A 39-a aniversare a Zilei Mondiale a Standardizarii:14 octombrie 2008

Geneva, Elvetia, 2008-10-14: Ziua Mondiala a Standardizarii este celebrată în fiecare an pe 14 octombrie ca omagiu adus eforturilor a mii de experţi la nivel mondial, care colaborează în cadrul CEI, ISO şi ITU pentru a dezvolta Standardele Internaţionale care să faciliteze comerţul, răspândirea de cunoştinţe tehnologice şi difuzarea lor.

Mesajul temei din acest an a Zilei Mondiale a standardelor este ” cladiri inteligente ÅŸi durabile”. Cu o lume a carei populaÅ£iei are mai mult decât dublul populatiei existente in 1950 ÅŸi este in continua crestere în mediul urban , construirea cladirilor ÅŸi industria de constructii au crescut într-unul dintre cele mai mari sectoare industriale cu consecinÅ£e imense pentru toate cele trei dimensiuni ale dezvoltării durabile – economic, social ÅŸi mediu.

Mesajul zilei Mondiale a Standardizarii este semnat de către liderii celor trei organizaţii de standardizare internaţionale principale: Dl Jacques Regis, Preşedintele Comisia Electrotehnică Internaţională (IEC), Domnul Håkan Murby, Preşedinte al Organizaţiei Internaţionale de Standardizare (ISO), şi Dr. Hamadoun Touré, Secretarul General al Uniunii Internaţionale de Telecomunicaţii (UIT).

Principiile dezvoltării durabile, combinate cu starea tehnologiei informaţiei şi comunicării (TIC) vor asigura faptul ca acele cladiri comerciale, guvernamentale şi de cladiri rezidentiale indeplinesc cerinţele necesare.

Cei trei lideri subliniază că ” acel consens internaÅ£ional privind standardele referitoare la schimbările climatice, de reducere a zgomotului, de economisire a energiei, terminologiei de mediu, performanÅ£a de mediu, declaraÅ£ia de mediu de a construi produse, eficienÅ£ei energetice ÅŸi a emisiilor gazelor cu efect de seră de contabilitate ÅŸi de verificare oferă o fundaÅ£ie pentru designeri si arhitecti, ingineri, conducatorii de guverne ÅŸi de autorităţile publice de a dezvolta cladiri durabile.

Pentru cei trei lideri “, standardele internaÅ£ionale CEI, ISO ÅŸi ITU aplicabile în cazul clădirilor de azi, cresc eficienÅ£a de producÅ£ie, optimizeaza resurselor, difuzeaza cunoÅŸtinÅ£e, pentru a facilita comerÅ£ul liber ÅŸi concurenta loiala ÅŸi simplifica proiectarea ÅŸi planificarea clădirilor. Printre alte avantaje competitive sunt preÅ£ul produselor de construcÅ£ie ÅŸi de muncă, o mai bună calitate ÅŸi securitate, costuri de exploatare mai mici, reducerea accidentelor ÅŸi difuzarea rapidă de noi tehnologii pentru o mai bună calitate a vieÅ£ii pentru utilizator ÅŸi ocupanÅ£ii clădirilor.”

Tags: ,