Viitorul standard ISO 17442 pentru Servicii financiare

Scris de Advisor pe July 27th, 2011 in Standarde

Standardul ISO 17442, Servicii financiare – Identificator de persoane juridice

Desi mai este jumatate de an pana la publicarea oficiala anunta de Organizatia Internationala pentru Standardizare a standardului ISO 17442 dedicat societatilor care ofera servicii financiare, draft-ul standardului amintit este deja cunoscut si apreciat la nivel mondial ca solutie a identificarii entitatilor care efectueaza tranzactii financiare.

Standardul ISO 17442, Servicii financiare – Identificator de persoane juridice, este recomandat de GFMA ca fundament pentru un sistem IPJ incluzand un registru central, atribuirea de IPJ in acord cu cerintele subliniate de industrie si de organismele de reglementare si un model unificat pentru aplicarea IPJ si strangerea de informatii din companii.

ISO/TC 68 a ales Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications (SWIFT) ca autoritate prioritara de inregistrare ISO a standardului ISO 17442. Si alte organizatii sunt recomandate ca parteneri cheie in lucrul cu IPJ ca punct central al strangerii si intretinerii datelor si asigurarii calitatii.

In editia din aprilie 2011 a ISO Focus+ magazine a aparut un articol despre ISO 17442, el putand fi accesat gratuit pe site-ul ISO. (iso.org)