Verizon obtine certificare ISO/IEC 27001

Scris de Advisor pe October 13th, 2011 in Stiri

Verizon castiga renumita certificare ISO/IEC 27001:2005 pentru managementul securitatii informatiei

Centrul de operatiuni de securitate cibernetica din Carolina de Nord ofera un mediu extrem de sigur pentru administrarea informatiilor clientilor

New York, 11 octombrie 2011. Verizon a castigat inca o prestigioasa certificare ISO, ISO/IEC 27001:2005, pentru centrul de operatiuni reunite pentru securitate din Cary, Carolina de Nord.

Acest CSOC (centru de operatiuni de securitate cibernetica) al companiei Verizon ofera le clientilor guvernamentali sau afacerilor mari servicii de securitate administrate, printre care se numara monitorizare in timp real si gestionarea dispozitivelor si a aplicatiilor de securitate. Aceasta furnizare unitara de servicii inseamna pentru clienti ca pot beneficia de o fiabilitate si o performanta crescute, de o vizibilitate sporita a administrarii conturilor si de posibilitatea unor raspunsuri mai rapide.

ISO, cea mai mare organizatie de standardizare din lume, a publicat standardul ISO/IEC 27001:2005 pentru a proteja confidentialitatea, integritatea si disponibilitatea informatiei si a sistemelor informatice adiacente.
“Ocrotirea informatiilor clientilor este prioritatea numarul unu, iar certificarea ISO are darul de a-i linisti pr clientii nostri, care stiu ca Verizon este in conformitate cu o organizatie de standardizare de prima clasa si cu indrumarile si principiile sale stricte de management eficient al securitatii informatiei,” a spus Wes Sobbott, director al operatiunilor globale de securitate din cadrul Verizon.

Certificarea ISO/IEC 27001:2005 este valida timp de trei ani, audituri de supraveghere fiind efectuate in fiecare an de UL DQS, un registru international. Pentru a fi certificate in conformitate cu standardul, companiile trebuie sa isi implementeze un sistem de management al securitatii informatiei pentru a identifica, gestiona si reduce o serie de riscuri care ameninta in mod regulat informatiile.

ISO/IEC 27001:2005 este un standard international recunoscut pentru sistemele de management al securitatii informatiei, dezvoltat de Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO). Standardul cuprinde masuri de control care acopera multiple domenii, inclusiv managementul riscului, managementul si controlul bunurilor, securitatea fizica si ambientala, comunicatiile si managementul operatiunilor, ca si managementul si conformitatea continuitatii afacerii.

Verizon detine peste 50 de locatii corporative certificate ISO 9001:2008, ca si un numar de unitati certificate ISO 20000-1:2005 si ISO 27001:2005.

Verizon Communications Inc., cu sediul central in New York, este un lider international in furnizarea de servicii de comunicatii de banda larga cu sau fara fir destinate consumatorilor, mediului de afaceri, agentiilor guvernamentale etc. Verizon Wireless reprezinta cea mai fiabila retea fara fir din America, cu un total de peste 106 milioane de conexiuni pe plan national. Verizon ofera si solutii integrate de afaceri clientilor din peste 150 de tari. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.verizon.com.