Turnatoria Alba castiga certificarea ISO pentru calitate

Scris de Advisor pe August 1st, 2012 in Stiri

25 iulie 2012. Aluminium Bahrain (Alba), clasificata drept una dintre cele mai mari topitorii de aluminiu din lume, a primit recertificarea standardului sistemului de management al calitatii, ISO 9001:2008, pentru departamentul sau de turnatorie.

Auditul de certificare a fost realizat pe 5 si 6 iunie de filiala din Bahrain a reputatului organism de certificare Bureau Veritas.

Evaluarea a fost efectuata atat in cadrul turnatoriei, cat si al celorlalte departamente care interactioneaza direct cu turnatoria in vederea indeplinirii obiectivelor acestui departament. Auditul a mai cuprins urmatoarele departamente: achizitii si depozitare, intretinerea aparaturii, metalurgie, asistenta tehnica clienti si marketing.

O ceremonie speciala a fost organizata cu aceasta ocazie la fabrica Alba, in timpul careia certificatul i-a fost inmanat oficial presedintelui consiliului de administratie, Laurent Schmitt, de catre directorul de marketing, Jean-Baptiste Lucas.

Certificarea ISO 9001 ramane valabila pana in luna iunie 2015. La expirarea certificatului actual, va avea loc un alt audit total de recertificare in vederea reinnoirii certificatului pentru inca o perioada de trei ani.

“Alba isi mentine in continuare angajamentul de a pune accentul pe calitate in fiecare zona de exploatare. Certificarile ISO ofera puncte de reper recunoscute mondial, care ne ajuta sa ne masuram performanta, sa dezvoltam planuri de actiune pentru a fi recunoscuti permanent pentru calitatea produselor si serviciilor noastre si pentru a ne consolida reputatia de a fi una dintre cele mai importante topitorii de aluminiu din lume,” a declarat Laurent Schmitt.

“In numele tuturor angajatilor Alba, as dori sa felicit echipa turnatoriei si departamentele partenere pentru ca i-au permis companiei sa isi mentina constant standardele calitatii care ne-au ajutat sa obtinem aceasta certificare ISO din trei in trei ani,” a mai spus Schmitt.

Prima certificare a sistemului de management al calitatii implementat de Alba dateaza din iunie 1994, fiind actualizata periodic, la fiecare noua revizuire a standardului. Ultima certificare ISO 9001:2008 a avut loc in iunie 2009. Pentru mai multe informatii, vizitati www.albasmelter.com.