Toyota Spania isi reinnoieste certificarea de management al mediului

Scris de Advisor pe May 6th, 2012 in Stiri

Reteaua oficiala de dealeri autorizati Toyota din Spania a obtinut certificatul ISO 14001

30 aprilie 2012. Bureau Veritas Certification a acordat recertificare ISO 14001 companiei Toyota España pentru toti concesionarii si distribuitorii sai din Spania. Aceasta recertificare ISO confirma angajamentul fata de imbunatatirea continua pe care Toyota Spania si l-a asumat in privinta gestionarii resurselor, reziduurilor, deseurilor si emisiilor generate de reteaua de concesionari Toyota, ca si fata de o gestiune centralizata a parametrilor de mediu, realizata prin aplicatia informatica GEA-TOYOTA.

Proiectul de implementare a sistemului de management al mediului a fost executat de firma de consultanta Auren. Odata cu aceasta recertificare ISO 14001, au fost incorporati inca trei noi dealeri autorizati in reteaua Toyota, numarul total de concesionari certificati din Spania ajungand astfel la 67, ceea ce reprezinta 86% din totalul dealerilor autorizati Toyota pe plan national. Obiectivul companiei este ca intreaga sa retea de dealeri sa fie 100% certificata ISO 14001 in viitorul apropiat.

Aceasta certificare reprezinta unicul standard recunoscut international pentru managementul mediului si confirma eforturile deosebite depuse de Toyota in aceasta directie. Standardul de mediu face parte dintr-o serie de standarde ISO de management aplicabile oricarei organizatii, bazate pe principiul PDCA (planifica-executa-verifica-actioneaza), ISO 14001 specificand cerintele cele mai importante pentru a identifica si a controla aspectele dintr-o organizatie care au un impact asupra mediului inconjurator.

José F. Guzmán Mejía, director de certificare la agentia centrala a Bureau Veritas Certification, a declarat: “Companiile trebuie sa ia in considerare managementul mediului ca pe una dintre valorile esentiale pentru a-si promova afacerea si pentru a fi competitive pe piata”.

Sediul central al companiei Toyota España detine certificarile ISO 14001 si ISO 9001 inca din anul 2004. Pentru mai multe informatii, vizitati www.toyota.es.