Companiile nigeriene, indemnate sa obtina certificarea ISO 9001

Scris de Advisor pe April 28th, 2012 in Evenimente

Directorul general al Organizatiei de Standardizare din Nigeria face un apel la companiile nationale de a se certifica ISO 9001

Discursul a avut loc cu ocazia certificarii ISO 9001:2008 acordate companiei Intercontinental Distillers Ltd

23 aprilie 2012. Companiile nigeriene au fost indemnate sa obtina certificare ISO 9001 pentru produsele lor, care reprezinta esentialmente standardul sistemelor de management al calitatii.

Acest sfat a fost dat de directorul general al Organizatiei de Standardizare din Nigeria (SON), dr. Joseph Odumodu, in cadrul ceremoniei de acordare a certificarii NIS ISO 9001: 2008 companiei Intercontinental Distillers Ltd (IDL), care a avut loc la sfarsitul saptamanii in Lagos.

Felicitand IDL pentru reusita sa, dr. Odumodu a spus:

“Prin aceasta realizare, compania s-a alaturat unei elite de companii din Nigeria, ale caror sisteme de management al calitatii sunt certificate. Este un pas enorm in urmarirea excelentei de a le oferi consumatorilor produse de calitate. Abordarea sistemului de management al calitatii conform NIS ISO 9001: 2008 pune la dispozitie o solutie acceptata si recunoscuta mondial la problemele asociate cu gestionarea calitatii.”

Directorul general SON a avertizat, de asemenea: “Intercontinental Distillers Ltd va trebui sa tina cont ca aceasta calatorie spre excelenta in care s-a imbarcat nu are sfarsit, deoarece calitatea este o tinta in miscare. Provocarea pe care v-o propunem astazi este sa va pastrati sistemele sanatoase si actualizate, pentru a culege toate roadele abordarii managementului ISO 9001: 2008.”

El a adaugat:

“Aceste sisteme care au fost certificate sunt supuse unor audituri de supraveghere din sase in sase luni pentru a garanta stabilitatea si eficienta continue ale implementarii sistemului de management al calitatii. In urma auditurilor, daca nu se observa neconformitati sau daca ele sunt corectate intr-o anumita perioada de timp, sistemul va primi certificarea ISO. Cu toate acestea, certificatul va fi retras in cazul in care structurile care il sustin nu mai functioneaza si daca nu sunt luate masurile corective necesare asupra neconformitatilor observate.”

Si directorul general al Intercontinental Distillers Ltd, ing. Patrick Anegbe, a enumerat beneficiile semnificative ale certificarii ISO 9001:2008 pentru organizatia sa, in discursul sau de deschidere, spunand:

“Aceasta distinctie este un instrument de marketing, iar certificarea este un insemn al calitatii constante, recunoscute global. Pe langa imbunatatirea imaginii companiei noastre, certificarea ISO va mai servi si ca un atu fata de concurenta in comercializarea marcilor noastre atat in tara, cat si pe plan extern. IDL obtinuse deja recunoasterea Standardului Industrial Nigerian (NIS) pentru calitatea si consistenta produselor sale. Prin urmare, certificarea ISO a sistemului nostru de management al calitatii demonstreaza si mai mult angajamentul IDL fata de calitate si le da asigurari numerosilor nostri clienti ca marcile noastre sunt de talie mondiala.”

Directorul IDL a mai tinut sa faca precizari si in privinta angajamentului conducerii superioare a companiei sale: “Asigurandu-ne ca toate sistemele si procedurile noastre de functionare sunt documentate, bine intelese si adoptate permanent, nu mai trebuie sa mergem pe ghicite si evitam greselile, in timp ce angajarea de personal va fi mai usoara, iar continuitatea va fi mentinuta.

Imbunatatirea sistemului nostru de management al calitatii este o activitate fara sfarsit pentru companie, iar in felul acesta ne straduim sa atingem niveluri mai inalte ale realizarilor noastre pentru a garanta furnizarea constanta de produse calitative prin intermediul proceselor si procedurilor bine gestionate.”

Compania a fost infiintata in Nigeria in 1983 sub numele International Distillers Nigeria Ltd, IDNL, ca o sucursala a grupului britanic International Distillers and Vintners. In 1997, IDNL s-a transformat in International Distillers Limited, IDL.

Printre produsele sale se numara Eagle Aromatic Schnapps, Chelsea London Dry Gin, Squadron Dark Rum, Finlays Tonic Wine, Veleta Sparkling si Teezers, compania importand si comercializand si marci testate ca Smirnoft, Bailey’s Irish Cream si Gilbeys London Dry Gin.

Pentru informatii suplimentare, vizitati www.sononline.org si www.idlng.com.