Monroe Engineering obtine certificare AS9100

Scris de Advisor pe May 8th, 2012 in Stiri

Monroe Engineering Products obtine certificarea calitatii pentru industria aerospatiala AS9100 editia C

Auburn Hills, Michigan. 27 aprilie 2012. Monroe Engineering Products LLC, unul dintre liderii mondiali in echipament industrial si balamale, a primit certificatul AS9100 editia C in urma unei analize aprofundate a sistemului de management al calitatii.

Elaborat de Grupul International pentru Calitate in Industria Aerospatiala (IAQG), AS9100 editia C este cel mai nou standard pentru sistemul de management al calitatii, aplicabil furnizorilor de produse destinate industriilor aerospatiala, aviatica si a apararii. El incorporeaza in intregime standardul ISO 9001 si pune, in plus, accentul pe metodologiile de proiectare si de validare, pe managementul configuratiei si pe identificare si trasabilitate.

Obtinerea certificarii implica un angajament semnificativ din partea tuturor angajatilor. Colaborarea cu industria aerospatiala impune ca furnizorii sa detina sisteme stricte de management al calitatii, iar AS9100 pune la dispozitie o serie de criterii care trebuie indeplinite pentru a garanta satisfactia clientilor. Standardul mai include si cerinte pentru imbunatatirea planificata si continua a sistemelor de management al calitatii.

“Monroe se dedica furnizarii de produse si servicii care indeplinesc sau depasesc asteptarile clientilor in privinta calitatii, randamentului si functionalitatii,” a declarat John Meier, director de calitate. “Ne dedicam intelegerii clientilor nostri si cerintelor lor specifice, ca si demonstrarii importantei pe care o acordam ierarhic calitatii si imbunatatirii continue a proceselor. Suntem foarte priceputi in domeniul furnizarii de produse si de documentatie asociata lor in conformitate cu cerintele riguroase din industria aerospatiala.”

Certificarea a fost emisa de American Systems Registrar, LLC, un organism de certificare din Michigan, care ofera servicii de terta parte si este acreditat de Comitetul National de Acreditare ANSI-ASQ in conformitate cu SAE AS9104 A.

Infiintata in 1957, Monroe Engineering este o firma mondiala de productie industriala care fabrica, pe langa o gama larga de produse standard (butoane, manere, balamale), si piese de precizie personalizate, cu tolerante de pana la 5 microni. Monroe este certificata ISO 9001:2008 si AS9100:2009 (editia C), iar baza sa variata de clienti include producatori si distribuitori din cadrul unor piete ca: aerospatiala/a apararii, auto, medicala, a transporturilor si altele. Pentru mai multe informatii, vizitati www.monroeengineering.com.