ThyssenKrupp USA castiga certificarea calitatii ISO 9001

Scris de Advisor pe April 11th, 2012 in Stiri

Calvert, Alabama. 9 aprilie 2012. ThyssenKrupp Stainless USA (www.thyssenkrupp-stainless-usa.com) a anuntat ca a primit de curand recunoscuta certificare ISO 9001 pentru managementul calitatii de la organismul international de certificare Perry Johnson Registrars.

Certificarea ISO 9001:2008 confirma ca producatorul de otel inoxidabil din Calvert indeplineste cerintele Organizatiei Internationale pentru Standardizare cu privire la fabricarea de produse din otel inoxidabil, conform comunicatului de presa dat publicitatii de companie.

“Ca sa fiu sincer, fara aceasta certificare ISO, clientii nostri de acum si chiar potentialii nostri viitori clienti ar inceta intr-adevar sa faca afaceri cu noi,” a spus John Garrett, specialist in dezvoltarea afacerilor la ThyssenKrupp Stainless. “Fara aceasta certificare, nu exista nicio garantie ca am fost testati si ca procesele noastre au fost evaluate pentru a fi siguri ca functioneaza cum trebuie si ca noi urmam aceste procese. Clientii cauta tot mai des acest insemn al conformitatii.”

ThyssenKrupp Stainless USA detine o unitate cu 550 de angajati in nordul Mobile County, iar muncitorii lucreaza la finalizarea unei topitorii care, cand va fi terminata, ar trebui sa ridice cifra angajatilor la 900. Aceasta face parte dintr-un complex mai mare, care include si o unitate de prelucrare de otel carbon.

ThyssenKrupp Stainless a petrecut mai mult de un an dezvoltandu-si si implementandu-si procesele de asigurare a calitatii inainte de a solicita un audit final de certificare, potrivit lui Garrett.
Conform declaratiilor de pe site-ul Perry Johnson, standardele “nu se refera la produse si la servicii, ci se aplica proceselor care le creeaza.”

Auditorul Bill Peterson de la Perry Johnson a efectuat auditul la fabrica din Calvert si la punctele de vanzare ThyssenKrupp Stainless din Chicago in decembrie 2011 si in martie 2012. In timpul acestei vizite, si dupa ce a analizat procesele pe hartie, Peterson a pus intrebari angajatilor si si-a notat observatiile pe care le-a facut cu aceasta ocazie.

In comentariile sale trimise companiei, Peterson a notat: “Sistemul dvs. de management al calitatii si organizarea proceselor sunt superioare. O treaba bine facuta.”

Site-ul Perry Johnson numeste aceasta certificare “o expresie tangibila a angajamentului unei firme fata de calitate, care este inteleasa si acceptata la nivel international.” Se mai precizeaza ca certificatul ISO poate fi dobandit in urma unei analize a manualului calitatii si a documentatiei intocmite de o organizatie “pentru a fi siguri ca este atins standardul,” si a unui audit al proceselor din firma pentru a fi siguri ca “sistemul de management al calitatii descris in documentatie este aplicat si este eficace.”

“Acesta este adevaratul standard pentru fabricarea unui produs de calitate,” a mai spus Garrett. “Daca nu este fabricat cum trebuie, ar putea aduce daune utilizatorului final.”

Vestea certificarii ISO coincide cu momentul in care compania finlandeza Outokumpu Oyj face demersuri pentru a achizitiona divizia de otel inoxidabil ThyssenKrupp. Un astfel de contract ar transforma compania in cel mai mare producator de otel inoxidabil din lume si, desi mai trebuie depasite unele obstacole referitoare la reglementari, este de asteptat ca achizitia sa se finalizeze pana la sfarsitul anului. (http://blog.al.com)