Tendinte actuale, tehnologii si micsorarea riscurilor HACCP

Scris de Advisor pe March 5th, 2011 in Stiri

Videoconferinta – Programe HACCP privind agentii alergeni din alimente – tendinte actuale, tehnologii si micsorarea riscurilor

Programe privind agentii alergeni din alimente – tendinte actuale, tehnologii si micsorarea riscurilor
Aceasta videoconferinta de formare va discuta despre tehnologiile si practicile care pot imbunatati un program alergen ca si programele sale de sprijin, de exemplu GMP (reglementari de buna practica in productie), HACCP (analiza riscurilor si a punctelor critice de control) si sanitatia. Instructor: Melinda Allen

De ce ar trebui sa participati:
Aceasta videoconferinta va trece in revista unele din formulele, retetele, depozitarea, programul de productie si etichetarea ingredientelor alergene, tinand cont de HACCP pentru siguranta alimentara. Veti primi descriere amanuntita a alergenilor comuni (alune, nuci, peste, scoici, moluste, lapte si produse lactate, grau, gluten, soia si oua) si alternative la aceste produse.
Se vor explora in continuare unele din tehnologiile si practicile specifice prin care putem imbunatati programul alergen ca si programele sale de sprijin – GMP, HACCP si sanitatia. Se va pune accentul pe studiul tehnic al agentilor alergeni si pe ultimele informatii care ar putea deveni baza unor noi legi. La final se vor analiza din perspectiva conceptul de risc si se vor trece in revista tendintele actuale.

Zone de discutie acoperite de acest seminar HACCP:
• Agentii alergeni comuni, derivatele si sursele lor
• Alternative la agentii alergeni in formulele produselor
• Metode de testare.
• Propuneri recente in domeniul legislativ
• Tendinte actuale, cazuri si actiuni
• Metode de control al documentelor

Cine va beneficia:
• Angajatii din industria producatoare de alimente de toate nivelurile, mai ales din mentenanta si operatii, ca si furnizorii lor
• Dezvoltatatorii specificatiilor produselor noi si deja existente
• Inspectorii care controleaza programele de asigurare a calitatii in unitati
• Consumatorii care doresc sa inteleaga mai bine practicile pe care ar trebui sa le ceara furnizorilor lor
• Administratorii vor intelege beneficiile cheie ale alocarii resurselor spre aceste programe si vor fi capabili sa indeplineasca cerintele pietei marginale a consumatorilor si a actionarilor.

Profilul instructorului HACCP:
Melinda Allen este un consultant in siguranta si calitatea produselor alimentare. Printre clientii ei s-au numarat lideri din domeniu ca Burger King, Panda Express si Popeyes Louisiana Kitchen. Melinda s-a consacrat unei cariere de lunga durata in autoritatea sigurantei si calitatii produselor alimentare in cadrul unor companii ca YUM Brands si Quiznos. Jucand aceste roluri, ea a scris si a monitorizat implementarea cerintelor de calitate ale furnizorilor si a asistat multe unitati de productie din domeniu in comercializarea produselor, creand documentatia unor programe facand parte din multe categorii alimentare si nealimentare.
Sursa : www.complianceonline.com

Tags: