Un templu indian obtine certificatul ISO 9001

Scris de Advisor pe June 4th, 2012 in Stiri

Mangalore, India. 24 mai 2012. Standardele internationale nu trebuie sa constituie apanajul exclusiv al companiilor industriale sau IT. Templul Kukke Subrahmanya din Dakshina Kannada a devenit cel de-al doilea templu din statul indian, dupa Male Mahadeshwara, care a primit certificarea Organizatiei Internationale pentru Standardizare ISO 9001:2008 pentru administrarea activitatilor sale interne.

Presedintele comitetului de conducere al templului Kukke Subrahmanya, Krishnaprasad Madthila, a dat declaratii pentru un site local cu aceasta ocazie:

“Suntem fericiti ca am fost certificati ISO pentru serviciile de calitate pe care le oferim discipolilor nostri si pentru curatenia incintei.”

Procesul de certificare ISO a inceput in urma cu aproximativ opt luni, atunci cand administratorul templului era vicecomisarul din Puttur, Harish Kumar. Acesta a declarat ca reprezentantii ISO din Bangalore l-au vizitat si i-au dat amanunte despre procesul de certificare ISO.

“Le-am oferit angajatilor un program de formare care a durat mai mult de o luna pentru a-i instrui in diversele linii directoare ale standardului, care in cazul nostru se refereau la mentinerea curateniei si la furnizarea de servicii de calitate adeptilor nostri,” a spus Kumar.

Templul Male Mahadeshwara din apropiere de Mysore a fost primul templu din stat care sa fi obtinut o asemenea prestigioasa certificare. Si vestitul templu Siddvinayaka din Mumbai detine certificarea ISO 9001:2008. Madthila a concluzionat: “Incercam sa le oferim adeptilor servicii de calitate cu ajutorul standardului ISO 9001.”

Templul Kukke Subrahmanya este vestit datorita personalitatilor care il viziteaza, printre care s-au numarat, de-a lungul anilor, faimosul jucator indian de cricket Sachin Tendulkar, politicieni si actori, prim-ministrul statului indian Maharashtra, Vilasrao Deshmukh si familia Kapoor de la Bollywood. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.kukketemple.com.