SISALRIL obtine certificare ISO 27001 pentru securitatea informatiei

Scris de Advisor pe August 19th, 2012 in Stiri

Din aprilie 2012, institutia mai detine si certificarea ISO 9001:2008 pentru sistemul de management al calitatii

13 august 2012. Inspectia Sanatatii si a Riscurilor in Munca din Republica Dominicana (Superintendencia de Salud y Riesgos Laborales – SISALRIL) a obtinut certificarea ISO/IEC 27001:2005 pentru sistemul sau de management al securitatii informatiei (SMSI), indeplinind in mod satisfacator toate cerintele standardului international.

Inspectorul Fernando Caamaño a explicat ca procesul de implementare a standardului a durat mai mult de sase luni pana la etapa auditului de certificare.

Auditul final, realizat de organismul de certificare Lloyd’s Register Quality Assurance (LRQA), a constatat ca institutia detine politicile, structura organizatorica, masurile de control, procedurile, procesele si resursele necesare indeplinirii cerintelor standardului recunoscut la nivel mondial drept un instrument de asigurare a celor mai bune practici in materie de securitate a informatiei si de control al riscurilor.

“Odata cu implementarea standardului ISO/IEC 27001:2005, SISALRIL isi consolideaza sistemul de management tinand cont de marea responsabilitate pe care o are fata de membrii Sistemului Dominican de Securitate Sociala, fata de institutiile pe care le supervizeaza si fata de furnizorii sai de servicii,” s-a precizat intr-un comunicat de presa al institutiei.

Din luna aprilie 2012, SISALRIL este certificata si ISO 9001:2008 pentru sistemul de management al calitatii, astfel incat implementarea standardului ISO/IEC 27001:2005 vine in completarea unui sistem de management care garanteaza imbunatatirea continua a diverselor procese pe care le realizeaza in indeplinirea obligatiilor sale.

Purtatorul de cuvant a precizat ca auditul a constat intr-o prima etapa de constatare a implementarii la nivelul documentelor a masurilor de control al securitatii stabilite de standard si dintr-o a doua etapa care a inclus o evaluare pe teren a personalului SISALRIL si o prezentare a dovezilor de conformitate cu cerintele ISO 27001.

In acest moment, SISALRIL este singura institutie publica din Republica Dominicana care detine aceste doua certificari internationale, ISO 9001:2008 si ISO/IEC 27001:2005, si singura din America Latina si Caraibe care si-a certificat toate procesele conform ambelor standarde ISO. Pentru mai multe informatii, vizitati www.sisalril.gov.do.