SEDIF obtine recertificarea ISO 14001

Scris de Advisor pe July 16th, 2011 in Stiri

15 iulie 2001. Sindicatul apelor din Ile-de-France (numit pe scurt SEDIF) a obtinut recent reinnoirea certificarii sistemului sau de management al mediului conform standardului international ISO 14001. Aceasta hotarare a venit ca urmare a unui audit independent de terta parte efectuat de biroul de certificare Veritas Certification.

Aceasta recertificare ISO 14001 se adauga celei a sistemului de management al calitatii, ISO 9001:2008, obtinuta in iulie 2009 pentru ansamblul proceselor de achizitionare.

SEDIF duce, de peste zece ani, o politica de mediu pertinenta si eficace. Certificarea ambientala ISO 14001, obtinuta in februarie 2002 pentru ansamblul activitatilor desfasurate pe intreg teritoriul SEDIF, a fost reinnoita in mod regulat (si in 2005 si in 2008), fara ca nicio neconformitate sa fie vreodata identificata in cursul auditurilor externe.

Politica SEDIF in privinta mediului cuprinde 14 obiective, printre care: imbunatatirea calitatii deseurilor din mediul inconjurator, evaluarea impactului proiectelor SEDIF asupra mediului, aplicarea conceptului de dezvoltare durabila la noile constructii, gestionarea energiei, respectul fata de peisaje si fata de biodiversitate.

In fiecare an, cate un program de management al mediului pune in practica politica hotarata de cei alesi, respectivul program fiind alcatuit din mai multe operatiuni planificate pe mai multi ani si reprezentand o investitie medie evaluata la aproape 12 milioane de euro net pe an.

Serviciul public al apelor are ambitia de a fi exemplar in materie de respect al mediului si de dezvoltare durabila. Astfel, incepand cu 2012, obiectivul unui serviciu al apei neutre in carbon va putea fi atins gratie importantelor economii energetice si utilizarii energiilor regenerabile, ca cea fotovoltaica.

Pentru mai multe informatii, accesati site-ul www.sedif.com.