ARAMARK are certificare ISO pentru dispozitivele medicale

Scris de Advisor pe July 19th, 2011 in Stiri

ARAMARK este printre primele organizatii independente care ofera servicii, echipamente si piese de tehnologie clinica care sa castige certificarea ISO pentru dispozitivele medicale.

13 iulie 2011. Philadelphia. Spitalele din intreaga lume lucreaza pentru atingerea unui scop universal de ingrijire mai buna a pacientilor. Pentru a se alinia mai eficient acestor eforturi, ARAMARK Healthcare, lider in furnizarea de servicii pentru spitale, a anuntat astazi ca filiala sa de servicii din Europa, Medical Equipment Solutions & Applications (MESA), cu sediul in Lugano, Elvetia, este unul dintre primii furnizori independenti de servicii de tehnologie clinica si de echipament reconditionat care au obtinut certificarea ISO 13485.

Acest standard recunoscut pe scara larga se aplica in mod special dispozitivelor medicale si valideaza procesele companiei, pentru a garanta servicii de diagnostic imagistic de inalta calitate, aceeasi inalta calitate aplicandu-se pieselor si echipamentelor destinate spitalelor si centrelor de diagnostic imagistic din intreaga Europa.

“Certificarea ISO 13485 este obtinuta in mod tipic de producatorii de echipament original, deci abilitatea noastra de a obtine aprobarea ei ne ajuta sa dam asigurari spitalelor ca furnizam servicii de cea mai inalta calitate si ca dispunem de flexibilitatea unei organizatii care este independenta de producator,” a declarat dr. Brian Poplin, membru al Colegiului american de directori executivi in domeniul sanatatii, presedinte al ARAMARK Healthcare Clinical Technology Services.

“Certificarea noastra acopera serviciile efectuate asupra echipamentului produs de toti fabricantii, ca si piesele de schimb pe care le punem la dispozitie si echipamentul folosit pe care il reconditionam si il instalam.”

Certificarea ISO 13485 se aplica capacitatilor de diagnostic imagistic ale MESA pentru echipamentul exclusivist ca imagistica prin rezonanta magnetica (MRI), tomografia computerizata (CT), tomografia cu emisie de pozitroni (PET), sistemele imagistice angio/cardiologice si alte sisteme generale de radiografii.

Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO) este o agentie independenta care asigura procese si sisteme de calitate in ceea ce priveste procedurile interne de operare.

Certificarea MESA a fost aprobata de Registrul Lloyd pentru Asigurarea Calitatii (LRQA), important organism international de certificare cu sediul in Marea Britanie.

“Suntem foarte multumiti ca am primit certificarea ISO 13485:2003 de la LRQA; aceasta valideaza in mod independent capacitatile operationale ale MESA de a oferi clientilor nostri solutii fiabile de diagnostic imagistic de cea mai inalta calitate,” a spus Rob Piconi, vicepresedintele ARAMARK Healthcare si director general MESA.

“Aceasta certificare ISO 13485 reflecta dedicarea si pasiunea angajatilor nostri de a garanta clientilor nostri ca pot oferi cea mai consecventa ingrijire medicala fara intarzieri in livrarea serviciilor asteptate.”

Vizitati http://www.aramarkhealthcare.com pentru mai multe informatii.
Resurse despre standard: ISO 13485