Recertificare ISO pt. Aeroportul Son Sant Joan din Palma de Mallorca

Scris de Advisor pe August 26th, 2011 in Stiri

Aeroportul Son Sant Joan din Palma de Mallorca isi reinnoieste certificarile managementului calitatii ISO 9001 si mediului ISO 14001

19 august 2011. Aeroportul din Palma a incheiat auditurile de recertificare ale sistemului de management al calitatii, ISO 9001, si sistemului de management al mediului, ISO 14001, ambele efectuate de Asociatia Spaniola de Standardizare si Certificare (Aenor).

Potrivit unui comunicat dat publicitatii de aeroport, prin reinnoirea acestor certificari se confirma faptul ca Son Sant Joan a facut obiectul unor evaluari si controale stabilite de sistemul de certificare ISO.
Certificarea sistemului in conformitate cu standardul ISO 9001:2008 permite unei organizatii sa isi demonstreze implementarea unui sistem eficace de management al calitatii si angajamentul luat fata de imbunatatirea continua a serviciilor prestate.

Intre zonele auditate facand parte din acest sistem se afla serviciile oferite pasagerilor, atentia acordata persoanelor cu mobilitate redusa, managementul comercial, intretinerea infrastructurii si revizia generala a instalatiilor.

La randul sau, sistemul de management al mediului este un instrument de management care integreaza procesele, defineste procedurile si resursele care trebuie intrebuintate intr-o forma coerenta si coordonata in organizatie.

In acest mod, certificarea sistemului permite aeroportului din Palma sa isi demonstreze implementarea unui sistem de management eficace si intretinerea facilitatilor si infrastructurii, ca si furnizarea diferitelor servicii aeroportuare, minimizand efectele asupra mediului inconjurator si imbunatatind gestionarea reziduurilor si utilizarea resurselor naturale.

Acest sistem de management al mediului legat de activitatea din aeroport se situeaza sub emblema politicii ambientale a aeroporturilor Aena (Aeropuertos Españoles y Navigación Aerea).

Domeniul de activitate recunoscut in acest sistem include controlul operational, gestionarea deseurilor, consumul de resurse, intretinerea infrastructurii, sistemelor si facilitatilor, controlul organizatiei, cerintele legale, gestionarea neconformitatilor si analiza lor, ca si imbunatatirea continua a sistemului. Pentru mai multe informatii, vizitati http://www.airport-mallorca.com.