Raytheon obtine recertificarea ISO 20000

Scris de Advisor pe October 5th, 2011 in Stiri

Raytheon obtine recertificarea ISO pentru programul sau de prognoza si avertizare meteo

AWIPS este unul dintre cele numai 40 de programe din Statele Unite certificate ISO 20000

Silver Spring, Maryland. 4 octombrie 2011. Programul companiei Raytheon, Advanced Weather Interactive Processing System (AWIPS), care joaca un rol esential in abilitatea meteorologilor de la Serviciul National Meteorologic al SUA de a face prognoze asupra vremii, a obtinut cu succes recertificarea ISO 20000:2005, primul standard international pentru managementul serviciilor IT.

“Ne dedicam furnizarii celor mai bune servicii IT pentru a sprijini misiunea Serviciului National Meteorologic de a distribui prognoze si avertizari meteo care salveaza vietile oamenilor si protejeaza bunurile,” a spus Andy Nappi, manager de program AWIPS . “Procesele noastre certificate ISO 20000 ne sprijina imbunatatirea programului AWIPS, care este punctul forte al operatiunilor Serviciului National Meteorologic.”

Auditorii independenti ISO au analizat peste 20 de proceduri si procese, recunoscand ca practicile echipei IT de la Raytheon indeplinesc cele mai riguroase standarde. Echipa AWIPS din cadrul Raytheon a castigat certificarea ISO pentru prima oara in 2008, devenind una dintre cele opt organizatii din SUA care castigasera certificarea ISO 20000:2005 pentru managementul serviciilor IT. De atunci, programul a trecut prin audituri anuale independente, ceea ce reprezinta o conditie pentru pastrarea acestei certificari.

ISO 20000:2005 promoveaza adoptarea unor procese integrate prin care sunt furnizate eficient servicii administrate. Standardul implica implementarea cu succes a celor mai bune practici IT privind furnizarea de servicii.

Compania Raytheon, care a avut vanzari de 25 de miliarde de dolari in 2010, este lider in domeniile apararii si securitatii nationale si pe alte piete guvernamentale din intreaga lume, avand sediul in Waltham, Massachusetts si peste 72000 de angajati la nivel mondial. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.raytheon.com.

Tags: