Autogrill isi reinnoieste certificarile ISO 22000 si ISO 14000

Scris de Advisor pe October 8th, 2011 in Stiri

12 septembrie 2011. Autogrill, lider mondial in serviciile de catering si de vanzare destinate calatorilor de pe autostrazi, din aeroporturi si din statiile feroviare, a obtinut recertificarea standardelor internationale ISO 22000 si ISO 14000, confirmandu-si pentru cel de-al patrulea an consecutiv angajamentul de a oferi produse si servicii de calitate.

Pe de o parte, standardul ISO 14001 defineste implementarea unui sistem de management al mediului (SMM) eficient in organizatie si este conceput pentru a atinge un echilibru intre mentinerea rentabilitatii si reducerea impactului asupra mediului inconjurator.

Pe de alta parte, ISO 22000 este un standard international care defineste cerintele referitoare la managementul securitatii alimentare pentru companiile care isi doresc sa atinga niveluri ale securitatii care depasesc cerintele legislative. Printre altele, Autogrill Iberia a inclus in modul sau de functionare masuri preventive ca simulari ale unor alerte alimentare prin intermediul unor exercitii de urmarire si prin punerea in functiune a unor sisteme de alerta in cazul retragerii produselor de pe piata.

Formarea personalului si implicarea sa in proiect au constituit elementele esentiale atingerii acestor standarde.

Silvia de Miguel, responsabil de calitatea produselor si serviciilor Autogrill Iberia, a explicat: “Obtinerea certificarilor ISO a fost un efort de echipa, inca din primul moment compania contand pe participarea personalului, care s-a implicat in proiect si s-a aratat interesat sa invete si sa-si schimbe obiceiurile. De acum inainte, provocarea este de a mentine aceste practici si, in acest sens, punem accentul pe formarea continua a angajatilor”.

Silvia de Miguel a remarcat si ca “aceasta dubla certificare ISO presupune o mare realizare pentru Autogrill Iberia, care ne ajuta sa urmarim imbunatatirea continua a proceselor noastre de lucru si a serviciilor, atat pentru satisfactia clientilor, cat si pentru a angajatilor, respectand in acelasi timp si mediul inconjurator”. Pentru mai multe informatii despre Autogrill, vizitati www.autogrill.com.

Tags: ,