PENETRON obtine certificarea pentru strandardul de mediu ISO 14001

Scris de Advisor pe February 15th, 2013 in Stiri

PENETRON obtine certificarea pentru standardul international ISO 14001, standard recunsocut la nivel international care pune accentul pe imbunatatirea continua a sistemului de management al mediului.

PENETRON International a obtinut cu succes certificarea ISO 14001 in urma unui audit de treta parte a facilitatilor companiei, incluzand centrul de dezvlotare de produse si fabricatie din Allentown (USA).

“Certificarea ISO este reprezinta un sistem de evlaluare esential la nivelul industriei nostre” explica dl Christofer Chen, director PENETRON International. “ Aderarea noastra stricta la cele mai inalte niveluri de calitate si fiabilitate reprezinta mai mult decat o simpla certificare. Indeplinirea standardelor ISO este vitala pentru succesul solutiilor dezvoltate si introduse pe piata de PENETRON.”

ISO 14001 este un standard recunoscut la nivel international care pune accentul pe imbunatatirea continua a sistemului de management al mediului – environmental management system (EMS).

In mod specific standadul ISO 14001 abordeaza aspecte precum managementul proceselor de productie, procedurile operationale generale si performanta produsului. In mod similar cu ISO 9000, standard referitor la mangementul calitatii, ISO 14001 se concentreaza mai mult pe procesul legat de fabricarea unui produs si introducerea lui in consum, decat pe simplul produs luat ca element unitar, de sine statator. In consecinta, organizatiile certificate ISO 14001 sunt dedicate reducerii impactului produs de propriile operatiuni asupra mediului.

“Indeplinirea standardelor ISO permite companiei PENETRON minimalizarea impactului ambiental al propriilor procese de productie si al utilizarii produselor” concluzioneaza Christopher Chen. “ Standardele vor ajuta, de asemenea, la imbunatatirea continua a performantei generale de mediu.”

Pornind de la obtinerea certificarii ISO 9002 in urma cu un deceniu, PENETRON a urmarit in mod constant o politica voluntara de certificare.
Certificarea ISO 14001 reprezinta doar ultimul pas din cadrul programului calitate totala, destinat actualizarii continue a proceselor legate de mediu, siguranta si sanatate din cadrul companiei.

“ISO 14001 reprezinta o etapa importanta care poate fi obtinuta doar pe baza unui sistem de management ambiental care furnizeaza procese stricte, conforme cu liniile directoare ISO” adauga Robert Revera, presedinte si CEO PENETRON International. “ Atingerea acestor tinte a presupus o angajare majora de resurse din partea noastra. Dar rezultatul se reflecta in procese industriale inovative si in facilitati de productie mai eficiente, de care beneficiaza in ultimul rand clientii nostri.”

Grupul PENETRON este un producator de elita de produse destinate constructiilor speciale destinate hidroizolarii betoanelor si repararii acestora. Grupul opereaza in cadrul unei retele globale, oferind suport organizatiilor de proiectare si constructie prin intermediul birourilor regionale si canalelor de distributie. (virtual-strategy.com)