Parteneriat ISO si UNIDO

Scris de Advisor pe August 4th, 2009 in Evenimente

ISO ÅŸi UNIDO isi consolideaza parteneriatul pentru o dezvoltare durabila

unidoOrganizaţia Internatională pentru Standardizare (ISO) şi Organizatia Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO) au semnat un memorandum pentru a-si consolida parteneriatul în favoarea dezvoltării durabile.

Memorandumul a fost semnat la 23 iunie 2009 în Viena, Austria, de către Secretarul General ISO, Rob Steele, precum şi de directorul general UNIDO, Kandeh K. Yumkella.

Acest nou acord consolidează parteneriatul strategic de lunga durata dintre cele două organizaţii, în vederea promovării dezvoltării durabile, a creşterii economice prin dezvoltarea şi implementarea standardelor, dezvoltarea de capacităţii de formare precum si prin cercetari si publicatii comune.

În conformitate cu acest memorandum, ISO şi UNIDO vor întreprinde proiecte comune, inclusiv organizarea de seminarii şi ateliere de lucru la nivel regional, sub-regional şi national pe teme cum ar fi:

• Standardizare practica
• Managementul mediului şi gestionarea energiei
• Siguranţa alimentară
• Eficienta utilizarii energiei
• Responsabilitatea socială
• Evaluarea conformitatii

ISO şi UNIDO au o cooperare istorica lunga si fructuosa iar acordul va creşte eficienţa eforturilor lor comune optimizand coordonarea activitatilor complementare, sustinandu-se reciproc prin încurajarea utilizarii pe scara larga a standardelor si prin ajutarea tarilor în curs de dezvoltare precum si a economiilor în tranziţie sa beneficieze de inovatii pe masura implicarii din ce in ce mai mare in economia globală.

O ilustrare a parteneriatului de lunga durata si fructuos dintre ISO si UNIDO este publicatia “ Spre viitor cu viteza -  Organismele nationale de standardizare in tarile in curs de dezvoltare, care a fost publicata în 2008, pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare şi economiile în tranziţie sa-si dezvolte in mod optim organizarea şi utilizarea infrastructurii naţionale ca o pârghie pentru cresterea economică, capacitatea de tranzacţionare, pentru sustinerea consumatorilor si pentru protectia sociala si a mediului.

Cele două organizaţii au colaborat pentru a produce o nouă carte de evaluare a conformităţii, care va fi publicata în cursul acestui an.
sursa: Organizaţia Internatională pentru Standardizare (ISO), www.iso.org

Tags: