Omantel castiga certificarea ISO 27001

Scris de Advisor pe July 20th, 2012 in Stiri

Muscat, Oman. 17 iulie 2012. Firma de telecomunicatii Omantel a obtinut certificarea recunoscuta pe plan mondial ISO/IEC 27001:2005 pentru sistemul de management al securitatii informatiei, domeniul acoperit de certificare fiind acela al serviciilor de internet si de gazduire oferite de Omantel. Compania a reusit, de asemenea, sa isi mentina pentru al doilea an consecutiv, conformitatea cu tehnologia MPLS (Multi Protocol Label Switching).

Masurile interne de control aplicate de Omantel au fost simplificate in acord cu cerintele standardului ISO 27001, astfel incat clientii care utilizeaza serviciile companiei pot avea incredere in practicile de securitate a informatiei si in masurile de control implementate de Omantel in privinta serviciilor sale de internet fix, inclusiv ADSL si liniile inchiriate, serviciile de gazduire si MPLS. Omantel se dedica, in acelasi timp, si imbunatatirii securitatii informatiei tuturor serviciilor de afaceri oferite clientilor sai.

Directorul executiv Omantel, dr. Amer al Rawas, a declarat: “Aceasta realizare arata angajamentul conducerii superioare fata de securitatea informatiei si fata de funizarea unui mediu sigur pentru clientii nostri. Suntem unii dintre putinii furnizori de servicii telecom din regiune care a obtinut certificarea ISO 27001 pentru serviciile de afaceri oferite clientilor sai. Este, intr-adevar, un moment in care Omantel se poate mandri ca a obtinut aceasta certificare.”

Aceasta certificare ISO demonstreaza angajamentul asumat de companie in privinta furnizarii unor servicii sigure si fiabile clientilor sai. ISO 27001 este considerat a fi un avantaj strategic castigat de companie in eforturile sale de a-si consolida managementul securitatii in intreaga organizatie.
Samy al Ghassany, directorul de operatiuni de la Omantel, a spus si el: “Obtinerea certificarii ISO 27001 (pentru securitatea informatiei) pentru serviciile noastre de internet fix si pentru serviciile MPLS este o realizare majora pentru Omantel. Obtinerea acestei certificari a constat intr-un efort de echipa. Omantel se dedica imbunatatirii continue a practicilor si a masurilor de control al securitatii serviciilor oferite clientilor nostri.”

Si vicepresedintele Omantel, Todd M Dick, si-a exprimat incantarea referitor la certificarea ISO: “Omantel intelege ca este esential ca operatiunile afacerilor moderne sa dea garantii ca detin cele mai sigure si mai eficiente sisteme care le permit sa puna la dispozitia clientilor lor servicii mai bune si mai eficiente. Serviciile noastre de internet fix (ADSL si linii inchiriate) si MPLS devin tot mai mult o parte integranta a operatiunilor de zi cu zi ale clientilor nostri corporativi.”

Mohammad Amin Zammam, director de vanzari si de marketing la reputatul organism de certificare ISO TUV, a declarat: “Astazi suntem incantati sa ii oferim un certificat international uneia dintre cele mai importante companii din Sultanat, care va fi astfel recunoscuta drept fiind in conformitate cu standardele securitatii informatiei. Echipa a fost vizionara, muncitoare, dedicata, si a finalizat proiectul la timp.”

Aceasta realizare a fost posibila datorita implicarii departamentului de securitate a informatiei din cadrul Omantel si a sprijinului acordat de personalul si de conducerea mai multor departamente si unitati care au colaborat pentru a obtine certificarea ISO 27001.

Reusita ISO exprima atentia acordata de Omantel adoparii si implementarii standardelor si celor mai bune practici mondiale, ca si dedicarea sa de a le oferi clientilor servicii fiabile si in deplina siguranta. Pentru mai multe informatii, vizitati www.omantel.om.