Companie din industria agricola se certifica ISO 14001 si OHSAS

Scris de Advisor pe July 18th, 2012 in Stiri

Aceste distinctii recunosc calitatea sistemelor de management al mediului si al sanatatii si securitatii in munca

27 iunie 2012. Ourofino Agrociência, o mare companie din industria agricola braziliana, cu sediul in Uberaba, Minas Gerais, a primit de curand doua certificari internationale. Cea mai moderna fabrica Ourofino din America Latina a obtinut certificarea ISO 14001 (pentru sistemul de management al mediului) si certificarea OHSAS 18001 (pentru sistemul de management al sanatatii si securitatii ocupationale).

Ourofino Agrociência este una dintre primele companii din domeniul cercetarii si dezvoltarii agricole care primeste aceste certificate. In anul 2011, dupa incheierea primului sau an de activitate, compania a reusit sa obtina certificarea pentru managementul calitatii ISO 9001, recertificandu-se conform standardului anul acesta.

Potrivit presedintelui Ourofino Agrociência, Jurandir Paccini, obtinerea ISO 14001 si OHSAS 18001 face parte din planul de implementare a unui sistem de management integrat. “Acest proces vizeaza sa imbunatateasca in mod continuu calitatea produselor si serviciilor, sa rationalizeze consumul de resurse naturale, sa elimine pierderile si sa previna poluarea si accidentele, in special cele care provin din procesele de productie”, a explicat Paccini. Printre avantajele obtinerii certificarilor se numara imbunatatirea managementului riscului, optimizarea operatiunilor si economisirea materiilor prime, a apei si a energiei.

Conform declaratiilor lui Jair Súnega, directorul industrial al Agrociência, infiintarea fabricii si elaborarea sistemului sau de management au fost actiuni concepute pentru a garanta respectarea cerintelor legale necesare pentru obtinerea certificarilor ISO si OHSAS. Súnega a explicat ca angajatii si conducerea au colaborat timp de 15 luni pentru a-si implementa sistemele si metodele de prevenire a contaminarii si a altor procese care diminueaza calitatea produselor sau care au un impact negativ asupra mediului inconjurator.

“Acest rezultat a fost obinut datorita eforturilor depuse de toata lumea, la toate nivelurile proceselor noastre, de la alegerea furnizorilor, care trebuie sa conceapa sustenabilitatea, calitatea si siguranta in acelasi mod in care le concepem noi, pana la clientii nostri, care ne solicita aceste standarde in procesul de productie, ceea ce a dat nastere unei securitati crescute a intregului proces si, prin urmare, unor produse de calitate oferite clientilor nostri,” a declarat Súnega.

Ourofino Agrociência a pus la punct o serie de masuri care au ajutat la obtinerea certificarilor, cum ar fi instruirea angajatilor in vederea evacuarii cladirii, crearea unei brigazi de urgenta compuse din angajati, eliminarea corecta a deseurilor si proiectarea unui sistem de retentie a apelor reziduale provenite din activitatile fabricii, in scopul reducerii posibilitatii de contaminare a mediului inconjurator. Ourofino Agrociência produce si comercializeaza seminte furajere, pesticide, produse veterinare de ultima generatie. Pentru mai multe informatii, vizitati www.ourofino.com.