Noua colectie online ISO cu privire la testarea biologica

Scris de Advisor pe August 22nd, 2014 in Stiri

Noua colectie online realizata de ISO cu privire la testarea biologica permite asigurarea faptului ca echipamentele medicale sunt testate inainte de promovare si lansare pe piata. Astfel consumatorii si pacientii evita toate riscurile asociate.

Iritatiile dureroase ale pielii, eruptiile cutanate si infectiile oculare, cauzate de substantele chimice si materialele plastice utilizate pentru fabricarea echipamentelor medicale (instrumentarul medical) sunt preventibile. Fie ca este vorba de echipamente simple ca pensele madicale sau complicate cum ar fi proteze ale membrelor sau micropompe interne de administrare medicamentoasa, aceasta noua colectie ISO reprezinta instrumentul ideal pentru minimizarea pericolelor pentru pacient si pentru maximizarea tratamentului.

Noua colectie pentru testarea biologica a echipamentelor medicale contine toate partile standardului ISO 10993 de care au nevoie fabricantii, cercetatorii, laboratoarele si organele de reglementare si alte organisme implicate in procesul de dezvoltare, testare sau aprobare.

Toate standardele ISO de care aveti nevoie pot fi accesate dintr-un sigur loc, avand astfel posibilitatea de a imbunatati:

• Calitatea serviciilor medicale si dentare
• Siguranta pacientilor
• Fundamentele pentru activitatea de testare si certificare ISO

Sub forma unui bonus, colectia include si ISO/TR 15499 cu privire la modalitatea de a planifica si derula evaluarea biologica a intrumentelor medicale si, chiar mai important, modalitatea in care acesta evaluare este compatibila cu activitatile de control al proiectarii si management al riscului.(dupa un comunicat ISO)