Cele mai noi standarde ISO pentru evaluarea conformitatii

Scris de Advisor pe June 11th, 2014 in Standarde

Cele mai noi standarde ISO/IEC pentru evaluarea conformitatii sunt disponibile acum online/

Va recomandam sa va asigurati aplicarea celor mai noi practici si abordari cu noua colectie online de standarde cu privire la evaluarea conformitatii, pentru a evita riscurile asupra propriei afaceri si a relatiei cu partenerii comerciali.

Noua colectie contine standarde ISO acoperind cele mai importante ramuri ale activitatilor de evaluare a conformitatii, incluzand produse, servicii, sisteme de management ISO, personal si organizatii. Oricine care deruleaza activitati in domeniul conformitatii va beneficia de pe urma acestei noi colectii, indiferent in ce sector economic activeaza. Asadar daca lucrati intr-o organizatie care deruleaza evaluari de conformitate, cum ar fi un laborator de testare, inspectare sau certificare, acesta colectie contine cu siguranta standardele de care aveti nevoie.

Evaluarea conformitatii este de mult timp un factor important in cadrul comertului global. Insa, pe masura ce lumea tranziteaza catre o economie cu adevarat globala, aceasta disciplina a capatat o semnificatie speciala prin reducerea barierelor tehnice in calea comertului si prevenirea apartitiei unora noi.

Certificarea indeplinirii unor anumite caracteristici de catre un produs, serviciu sau sistem asigura un numar de beneficii cum ar fi:
• Asigura cresterea increderii consumatorilor
• Asigura companiei un avantaj competitiv
• Sprijina organismele de reglementare la sigurarea faptului ca conditiile de sanatate, siguranta si de mediu sunt indeplinite

In consecinta va recomandam sa nu riscati si sa va realizati activitatile de evaluare a conformitatii intr-un mod cat mai uniform posibil. Miza este foarte importanta si se refera la increderea consumatorilor globali si la miscarea libera a bunurilor de-a lungul frontierelor nationale.
Mai multe informatii (sursa articolului) puteti gasi accesand urmatorul link: https://www.iso.org/obp/ui/en/#iso:pub:PUB200011:en