New Mexico ajuta companiile sa obtina certificarea ISO 9001

Scris de Advisor pe May 28th, 2012 in Stiri

18 mai 2012. Sapte companii din statul New Mexico, SUA, si-au incheiat de curand procesul de certificare ISO 9001 prin intermediul unui program accelerat de stat, care le va ajuta sa concureze mai usor pentru a obtine contracte nationale si internationale.

Standardul ISO 9001:2008 pentru sistemul de management al calitatii este recunoscut de peste 170 de tari din lume. Majoritatea marilor corporatii si agentii guvernamentale din SUA, Canada, Mexic, Europa si Asia le impun furnizorilor lor sa fie certificati ISO.

Insa certificarea poate reprezenta uneori un proces indelungat si foarte costisitor. Companiile pot cheltui si pana la 120000$, iar procesul in sine poate dura pana la trei ani. Astfel incat Departamentul de Dezvoltare Economica ofera programul New Mexico 9000, care se bazeaza pe veniturile brute ale companiilor. In acest mod, companiile isi pot finaliza procesul de certificare in numai patru luni de zile. Departamentul a conceput acest program impreuna cu Parteneriatul pentru Extinderea Productiei din New Mexico.

Ultimele companii care au incheiat cu succes acest program au fost Continental Machine, LoadPath LLC, Libration Systems Management si IntelliCyt Corp., toate din Albuquerque, ca si companiile Plateau din Clovis, Syndetix Inc. din Las Cruces si Jona Manufacturing Services din Los Alamos.

Urmatorul program New Mexico 9000 incepe pe 22 iunie in Albuquerque. Pentru mai multe informatii, vizitati http://newmexicomep.org.