Groundwork isi sustine domeniul de activitate prin ISO 14001

Scris de Advisor pe May 24th, 2012 in Stiri

Organizatia umanitara Groundwork Oldham & Rochdale a fost distinsa cu un certificat de mediu recunoscut la nivel international

Groundwork functiona deja dupa standardul BS 8555, iar de curand si-a verificat sistemul printr-un audit extern si a obtinut acreditarea ISO 14001 : 2004. Dupa ce si-a finalizat auditul initial, a urmat cea de-a doua etapa a procesului de audit, care s-a finalizat cu succes in aprilie 2012.

ISO 14001 este un standard recunoscut pe plan international, dedicat managementului mediului. El prevede masuri de control pentru acele activitati care au un efect asupra mediului inconjurator. Printre acestea se numara utilizarea resurselor naturale, manipularea si tratarea deseurilor si consumul de energie.

Cliff Ellison, director executiv la Groundwork Oldham & Rochdale, a declarat:

“Suntem foarte incantati ca am incheiat cu bine auditul ISO 14001. In calitate de organizatie care consiliaza alte companii locale referitor la imbunatatirea eforturilor de protectie a mediului, este vital ca noi sa facem ceea ce recomandam si sa ne reducem impactul negativ cat mai mult posibil. Acreditarea ISO 14001 si celelalte acreditari recente ale altor standarde ne vor consolida, de asemenea, si pozitia atunci cand vom licita pentru noi lucrari.”

Ca urmare a procesului de obtinere a certificarii ISO 14001, Groundwork Oldham & Rochdale se asteapta sa beneficieze de scaderi ale costurilor si de o reducere a amprentei sale de carbon in urmatorii cativa ani. Obiectivele de protectie a mediului pentru anul viitor includ o reducere de 2,5% a consumului de gaze si o reducere de 5% a consumului de carburant.

Printre numeroase alte servicii, Groundwork le ofera companiilor locale si servicii de consultanta pe probleme de mediu si de eficientizare a resurselor. Groundwork doreste sa isi impartaseasca experienta si cunostintele dobandite in procesul de certificare ISO 14001 cu toate companiile care vor sa isi imbunatateasca managementul mediului si propria performanta de protectie a mediului. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.groundwork.org.uk.