Certificare ISO 14001 pentru fabricantul de mobilier 2Imahl

Scris de Advisor pe May 31st, 2012 in Stiri

23 mai 2012. Compania 2Imahl, proiectant, fabricant si distribuitor de mobilier si de produse pentru aranjarea mesei dedicate profesionistilor din sectorul HoReCa, a obtinut de curand certificarea ISO 14001. 2Imahl a devenit astfel una dintre primele companii din acest domeniu care au obtinut o astfel de certificare internationala ISO pentru mediu.

Reprezentand mai mult decat un simplu progres in activitatea companiei, certificarea ISO 14001 este o dovada a elaborarii, a implementarii si a imbunatatirii procedurilor deja aplicate in cadrul 2Imahl. De la infiintarea sa, compania a acordat mereu o mare importanta conservarii mediului inconjurator. Aceasta certificare atesta cunostintele tehnice si rasplateste implicarea intregii echipe.

Pe site-ul companiei (www.2imahl.fr/fr/info/developpement-durable.html), 2Imahl si-a facut publica politica de protectie a mediului prin intermediul unui document elaborat de Christian Aurogallo, directorul general 2Imahl. Potrivit acestuia, intreprinderea familiala specializata in fabricarea si comercializarea de mobilier profesional pentru hoteluri si restaurante s-a implicat dintotdeauna in initiative care sprijina dezvoltarea durabila, preocupandu-se inca de la inceput de selectionarea si recuperarea deseurilor si avand o viziune globala a impactului propriei activitati asupra mediului.

In acest sens, toate activitatile desfasurate de companie tin cont de anumite responsabilitati:
– Utilizarea competentelor angajatilot pentru a concepe si a fabrica mobila respectand mediul inconjurator;
– Mobilizarea tuturor cunostintelor pentru a realiza activitatile de achizitie, revanzare si depozitare a produselor finite tinand cont de aspectele ecologice;
– Integrarea aspectelor ecologice in organizarea intreprinderii cu ajutorul angajamentului asumat de intregul personal.

Prin politica de mediu, directorul 2Imahl, cu sprijinul angajatilor si a partenerilor intreprinderii, se angajeaza sa ia urmatoarele masuri in favoarea protejarii mediului:
1. Respectarea reglementarilor in vigoare privind mediul si a celorlalte cerinte conexe;
2. Inscrierea demersului ecologic intr-o dinamica a imbunatatirii continue;
3. Stabilirea mijloacelor necesare pentru prevenirea poluarii;
4. Promovarea economisirii energiei si a materiei prime si imbunatatirea gestionarii deseurilor;
5. Cautarea de materiale si de produse care respecta mediul inconjurator;
6. Sensibilizarea personalului la aceasta politica de mediu pentru ca ea sa devina un element esential al culturii companiei;
7. Punerea la dispozitia responsabilului insarcinat cu functionarea sistemului de management al mediului (SMM ISO 14001) a unor resurse suficiente pentru realizarea acestor obiective.