Certificare pentru managementul mediului ISO 14001

Scris de Advisor pe May 12th, 2012 in Stiri

Fleischhauer Datentraeger – certificare ISO 14001 pentru managementul mediului incununata de succes

2 mai 2012. La inceputul anului, compania Fleischhauer Datenträger si-a finalizat cu succes procedura de certificare in conformitate cu cerintele ISO 14001, standardul international pentru sistemele de management al mediului. Dr. Detlef Nehm, auditorul principal al TÜV NORD pentru sistemele de management al mediului, i-a inmanat certificatul directorului general Philipp Halbach, care considera certificarea ca fiind evolutia logica a filosofiei corporative a companiei, bazate pe sustenabilitate si pe un inalt nivel de constientizare a problemelor mediului.

Dupa cum explica Halbach, “Certificarea in conformitate cu standardul ISO 14001 sta marturie pentru eforturile nostre sustinute de a analiza relevanta in legatura cu mediul a fiecarui proces care are loc in companie si de a ne imbunatati continuu performanta ambientala a produselor noastre.” Dupa o pregatire care a durat peste un an de zile, rezultatul incununat cu succes al procedurii de certificare pentru mediu a confirmat documentatia completa a tuturor proceselor, de la gestionarea materialelor, prin toate stadiile de productie, pana la procesul de administrare.

Auditorul principal al TÃœV NORD a elogiat echipa de management al mediului de la Fleischhauer Datenträger pentru implementarea profesionista a proiectului: “Inaltul nivel de orietare catre mediu atesta o cultura orientata foarte inspre viitor a companiei. Fleischhauer Datenträger poate fi considerata ca fiind un o companie exemplara si din acest punct de vedere.”

Directorul general Philipp Halbach priveste certificatul de management al mediului ca pe o dovada a stabilirii unei importante triade bine echilibrate:

“Fleischhauer Datenträger este singurul producator de tichete din Europa care indeplineste cele mai riguroase cerinte ale certificarii in ceea ce priveste calitatea, securitatea si protectia mediului si care isi atesta continuu conformitatea cu aceste cerinte prin intermediul auditurilor externe.”

Pe langa certificatul ISO 14001:2004 pentru managementul mediului, Fleischhauer Datenträger mai detine un certificat si pentru imprimarea cu amprenta neutra asupra mediului. “Aceasta le ofera clientilor nostri un mijloc de a-si imprima produsele fara sa lase o amprenta de carbon,” a explicat Halbach importanta acestei masuri. “Oamenii devin tot mai constienti de impactul produselor si proceselor asupra mediului, in special cand este vorba despre parcarea masinii sau despre transportul in comun.”

Fleischhauer Datenträger a mai castigat si un premiu acordat companiilor care au o orientare deosebit de moderna in privinta mediului inconjurator, in cadrul unui proiect intercomunitar Eco Profit, care s-a desfasurat la inceputul anului.

In calitatea sa de membru al Halbach Group, Fleischhauer Datenträger apartine unei afaceri de familie cu o traditie de 180 ani. Directorul general Philipp Halbach, care conduce compania in prezent, la a sasea generatie, constata ca afirmatiile companiei privind propriile inovatii sunt confirmate de accentul deosebit care Fleischhauer il pune pe preocuparile privind mediul: “Am jucat un rol semnificativ in progresul sectorului tichetelor in ultimele decenii.

De exemplu, primele tichete distribuite de sistemele automate din locurile de parcare au fost produse de Fleischhauer Datenträger, iar mai tarziu au urmate alte progrese privind produsele, in domeniul cardurilor cu cip fara contact si al tichetelor identificate prin radiofrecventa (RFID),” a concluzionat Halbach.

Prin aceste certificate de protectie a mediului, compania Fleischhauer Datenträger ocupa din nou o pozitie de varf in domeniul dezvoltarii durabile si al protectiei climatice. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.fleischhauer-id.com.