MEOTEC obtine certificarea ISO 9001

Scris de Advisor pe July 11th, 2012 in Stiri

Firma de consultanta specializata in managementul proiectelor obtine certificat ISO 9001

20 iunie 2012. MEOTEC, o firma de consultanta specializata in managementul proiectelor si in functiile de sprijin pentru proiect, a obtinut la inceputul lunii certificarea ISO 9001 de la grupul francez de certificare AFNOR. Aceasta certificare recunoaste nivelul de performata si de calitate a sistemului de management al calitatii (SMC) implementat de organizatie in beneficiul clientilor si a colaboratorilor sai.

Infiintata in 2005, MEOTEC este o companie in plina dezvoltare (cu o crestere a cifrei de afaceri de 60 % anual, atingand 10 milioane € in 2011). Reusita sa tine in mod deosebit de implicarea puternica a echipelor in proiectele clientilor pentru a promova solutii inovatoare si valoarea adaugata intr-o abordare de consultanta completa.

Cei doi directori fondatori MEOTEC, Richard Caron si Philippe Demery, i-au incredintat lui Alice Gasnier, director de calitate, proiectul sistemului de management al calitatii in vederea formalizarii proceselor la un nivel care sa raspunda celor mai inalte exigente.

Procesul de certificare a calitatii s-a bazat pe trei principii fundamentale ale politicii calitatii declarate de MEOTEC, in conformitate cu cerintele standardului ISO 9001:2008 :
• Satisfactia clientilor (intelegerea nevoilor initiale si a evolutiei lor, conformitatea prestatiilor cu nevoile clientilor) ;
• Satisfactia colaboratorilor (punerea la dispozitie a unor instrumente de comunicare si de raportare, punerea la dispozitie a unor instrumente de indrumare pentru consultanti) ;
• Organizarea interna (formalizarea practicilor si proceselor cheie lizibile, trasabile si aplicate in mod repetat).

Certificarea ISO 9001 consolideaza bunele practici ale cabinetului de consultata. Ea constituie un veritabil instrument de obtinere a progresului, permitand cresterea eficacitatii proceselor din organizatie si imbunatatirea nivelului de competitivitate al acesteia. ISO 9001 atesta prioritatea acordata de firma de consultanta bunastarii colaboratorilor sai si confirma intelegerea nevoilor clientilor si obiectivul de satisfacere a acestor nevoi la cel mai inalt nivel posibil.

Indicatorii de performanta au permis urmarirea obiectivelor politicii privind calitatea definiti de MEOTEC in privinta a cinci procese esentiale : comercial, tehnic, resurse umane, finante si calitate.

Cu ocazia auditului de certificare ISO 9001, evaluatorul AFNOR a scos in evidenta punctele forte, in special :
• Implicarea conducerii superioare in procesul de certificare a calitatii ;
• Definirea clara si concreta a politicii privind calitatea in perfect acord cu strategia si valorile firmei : satisfactia clientilor si dezvoltarea colaboratorilor ;
• Buna protectie si caracterul accessibil al datelor din reteaua informatica.

Alice Gasnier, director de calitate la MEOTEC, a declarat : “Acest demers vine incontestabil in ajutorul clientilor si partenerilor nostri. Este o dovada a seriozitatii, care ne exprima dorinta de imbunatatire continua a organizatiei si a calitatii serviciilor pe care le oferim clientilor.”

“Obtinerea certificarii ISO 9001 reprezinta punctul culminant al unui proiect la care a participat intreaga organizatie si care ne-a permis sa ii reunim pe toti colaboratorii nostri in jurul acestui demers spre excelenta, axandu-ne pe strategia noastra de dezvoltare”, a concluzionat Richard Caron, directorul general MEOTEC.

Cerintele standardului ISO 9001 se refera, in principal, la :
1. Responsabilitatea conducerii : actiuni manageriale datorate rolului primordial si permanent jucat de conducerea superioara in procesul de certificare.
2. Sistemul de management al calitatii : cerinte administrative care permit protejarea achizitiilor. Insemnatatea acordata conceptului de sistem.
3. Procesele : cerinte referitoare la identificarea si la gestionarea proceselor care contribuie la satisfactia partilor interesate.
4. Imbunatatirea continua : cerinte de masurare si de inregistrare a performantei la toate nivelurile si luarea de masuri corective si preventive eficiente.

MEOTEC este un cabinet de consultanta care a realizat pana acum peste 300 de proiete de succes cu ajutorul celor peste 100 consultanti angajati, colaborand pana in momentul de fata cu 70 de clienti din domeniul industrial sau al serviciilor. Prezent in Franta (Paris, Rennes) si in Belgia (Bruxelles), grupul planifica sa se extinda in anii urmatori la nivel national (Lyon, Toulouse) si international (Geneva, Londra). Pentru mai multe informatii, vizitati www.meotec.com.