Lanagro Pará a obtinut acreditarea ISO/IEC 17025

Scris de Advisor pe November 15th, 2012 in Stiri

Belém, Brazilia. 31 octombrie 2012. Laboratorul National Agricol din statul brazilian Pará (Laboratório Nacional Agropecuário no Pará – Lanagro/PA) a obtinut saptamana trecuta acreditarea competentei sale tehnice conform standardului international al calitatii ISO/IEC 17025. Laboratorul a primit acreditarea de la Directia Generala de Acreditare (CGCRE) a Institutului National de Metrologie, Standardizare si Calitate Industriala (Inmetro). In prezent, toate laboratoarele care alcatuiesc reteaua Lanagro detin acreditarea ISO 17025, aplicabila laboratoarelor de incercari si etalonari.

Potrivit coordonatorului general al departamentului de suport pentru laboratoare din cadrul Ministerului Agriculturii, Ernesto Viegas, certificarea ISO 17025 este esentiala pentru crearea conditiilor de incredere reciproca, facilitand circulatia si acceptarea serviciilor si produselor pe pietele nationale si internationale. Aceasta realizare este extrem de importanta pentru reteaua de laboratoare din subordinea Ministerului Agriculturii din Brazilia si reprezinta un progres semnificativ in domeniul protejarii plantelor si animalelor (in cazul de fata).

ISO 17025 serveste verificarii competentei laboratoarelor si permite trasabilitatea testelor, garantand ca rezultatul final poate fi confirmat de cele mai exigente audituri. Pentru a obtine aceasta certificare, laboratorul a urmat o serie de proceduri standard si a facut mai multe investitii in programe de formare, in infrastructura si in contractarea unor servicii speciale de incercare si de etalonare.

Certificarea ISO obtinuta de acest laborator a presupus un proces de imbunatatire continua a unitatii, cu obiectivul de a dezvolta tehnici metrologice in domeniul agricol si al sigurantei alimentelor, un domeniu promovat de Ministerul Agriculturii din Brazilia. Pentru mai multe informatii, vizitati www.agricultura.gov.br.