ISO recompenseaza castigatorul concursului de eseuri

Scris de Advisor pe September 20th, 2010 in Evenimente

ISO recompenseaza castigatorul concursului de eseuri al tinerilor standardizatori cu privire la schimbarile climatice

D-lui Wilfred Fanokuhle Mdluli, ofiter de asigurarea calitatii in cadrul Autoritatii de Standardizare Swaziland (SWASA) i-a fost acordat ieri premiul ISO Helmut Reihlen 2010, in cadrul celei de a 33-a Adunari Generale ISO din Oslo, Norvegia.

Vicepresedintele ISO (management tehnic), dl Iacob Holmblad (stanga), a acordat premiul domnului Mdluli pentru cel mai bun eseu prezentat in cadrul concursului ISO pentru tinerii standardizatori din tarile in curs de dezvoltare, avand tema: “Pot standardele internationale ISO sa ajute in lupta impotriva schimbarilor climatice?“.

Dl Mdluli a subliniat ideea ca standardele internationale de calitate au oportunitatea de a fi una dintre solutiile globale de lupta impotriva schimbarilor climatice, deoarece acestea contin expertiza coordonata a comunitatii internationale si pot asigura ca masurile luate sunt pragmatice si raspund in mod activ la provocarile datorare poluarii.

In eseul sau vorbitorul a impartasit, de asemenea, informatii cu privire la modul in care tara sa se pregateste sa utilizeze standardele internationale pentru a raspunde provocarilor legate de schimbarile climatice.

De asemenea, au mai fost acordate doua premii pentru locul al doilea si al treilea, pentru doamna Xolile Maphanga, tot din cadrul SWASA si respectiv pentru doamna Francisca Frimpong, facand parte din cadrul Consiliului pentru Standarde Ghana (GSB).

Scopul concursului este de a mobiliza entuziasmul tinerilor standardizatori din tarile in curs de dezvoltare si de a creste gradul de constientizare a importantei standardelor ISO in promovarea dezvoltarii sigure si durabile. Premiile recompenseaza cele mai bune trei eseuri scrise cu privire la un subiect important si pertinente pentru tematica standardizarii internationale.

Concursul este deschis angajatilor permanenti care lucreaza intr-o organizatie nationala de standardizare membra ISO, precum si expertilor implicati in lucrarile tehnice ISO.

Premiul este numit dupa profesorul Helmut Reihlen in semn de recunoastere a contributiei sale importante la activitatile de asistenta tehnica ISO pentru tarile in curs de dezvoltare. Dr. Reihlen condus DIN Deutsches Institut din Normung, membru ISO pentru Germania, intre anii 1977 – 1999.

(sursa: Acest comunicat de presa a fost scris de Geraldine Tan, detasata la Secretariatul Central ISO din cadrul SPRING, membru national ISO pentru Singapore)