ISO 26800 : 2011, Ergonomia – Abordare generala, principii si concepte

Scris de Advisor pe October 1st, 2011 in Standarde

Noul standard recent publicat de catre Organizatia Internationala pentru Standardizare, si anume ISO 26800 – Ergonomia – O abordare generala, principii si concepte, este un standard care va fi folositor ca o referinta generala referitoare la toate standardele ISO din domeniu si care va fi furnizorul unui mediu integrat pentru a prezenta concepte si principii de baza ale ergonomiei intr-un singur standard, si anume ISO 26800.

Acest standard trateaza abordarea ergonomica, principiile ergonomiei, conceptele ergonomiei, procesele de design orientate catre ergonomie si conformitatea.

Standardul ISO 26800 prezinta o abordare generala a ergonomiei si specifica principiile si conceptele de baza in ergonomie. Acestea sunt aplicabile la proiectarea si evaluarea sarcinilor, posturilor, produselor, instrumentelor, echipamentului, sistemelor, organizatiilor, serviciilor, facilitatilor si mediilor, vizand ca ele sa devina compatibile cu caracteristicile, nevoile si valorile, ca si cu abilitatile si limitarile oamenilor.

Standardul ISO 26800:2011, Ergonomia – O abordare generala, principii si concepte, a fost dezvoltat de comitetul tehnic ISO/TC 159, Ergonomia, subcomitetul SC 1, Principii generale de ergonomie, si este disponibil la institutele nationale membre ISO sau de la Secretaritul central ISO, la pretul de 92 de franci elvetieni. (www.iso.org)
tags: consultanta ISO 26800, ergonomie, certificare ISO 26800, implementare, cursuri