Intrebari frecvente la certificarea ISO 9001

Scris de Advisor pe March 4th, 2014 in Stiri

Cum putem “aplica” pentru ISO 9001?

Puteti “aplica” pentru ISO 9001 prin selectarea unui organism de certificare ISO. Organismul de certificare este compania care va audita organizatia dumneavoatra si va acorda certificarea ISO daca stabileste ca va conformati cerintelor standardului.

Cum afecteaza implicarea managementului de varf functionalitatea sistemului de management al calitatii?

Managementul superior are atributii critice in furnizarea de resurse necesare si in prioritizarea proiectului de calitate in fata altor obiective ale organizatiei.

Care sunt procedurile de achizitie ?

Trebuie sa evaluati si sa aprobati furnizorii si sa monitorizati permanent performanta lor. Este nevoie sa verificati si sa aprobati documentele de achizitie inaintea trimiterii lor.

Ce intelegem prin management superior?

Putem sa ne gandim la managementul superior ca la o functie a organizatiei care furnizeaza toate resursele necesare pentru sistemul de management al calitatii, care aproba nivelul de cheltuieli necesare atingerii obiectivelor de calitate.

Care sunt avantajele procedurilor de calitate documentate?

Procedurile de calitate ISO documentate ajuta la controlarea proceselor din cadrul organizatiei, asigurand faptul ca ele sunt desfasurate in maniera prestabilita, corespunzator criteriilor elaborate anterior.

Care este ierarhia documentelor (importanta lor) in cadrul standardului ISO 9001?

Acesta este: manualul calitatii, procedurile, instructiunile de lucru, inregistrarile.