Intanlirea ministrului economiei din Armenia cu presedintele ISO

Scris de Advisor pe April 26th, 2012 in Stiri

Presedintele ISO a fost informat cu privire la procesele de standardizare din Armenia

18 aprilie 2012. Ministrul economiei din Armenia, dl Tigran Davtyan, a avut recent o intrunire oficiala cu dl Boris Aleshin, presedintele Organizatiei Internationale pentru Standardizare (ISO), si cu dl Grigory Elkin, presedintele Comitetului Rus pentru Standardizare si Metrologie.

La intalnire a mai participat si directorul Institutului National Armean de Standarde (SARM), dl Yenok Azaryan.

Pe ordinea de zi s-au aflat discutiile despre problemele legate de alinierea domeniului de standardizare din Armenia la cerintele internationale, europene si interguvernamentale. O parte semnificativa a discutiilor a constat si in participarea Armeniei in procesele regionale din domeniul standardizarii.

Dl Boris Aleshin a mai mentionat cu ocazia acestei intruniri si ca orasul Sankt Petersburg va gazdui o reuniune a Comitetului Adunarii Generale ISO in 2013.

Institutul National Armean de Standarde (SARM) este reprezentantul Armeniei in cadrul Organizatiei Internationale pentru Standardizare. Institutul a fost membru corespondent ISO intre anii 1994 – 1997 si este organism membru ISO din 1997. SARM participa la activitatile de standardizare prin intermediul celor 15 comitete tehnice si celor 14 subcomitete ale sale. Pentru mai multe informatii despre Institut si despre standardizarea in Armenia, vizitati site-ul www.sarm.am/en.