Implementare ISO 25743 – Ascensoare (elevatoare)

Scris de Advisor pe June 10th, 2010 in Standarde

Raportul ISO / TR 25743:2010, Ascensoare (elevatoare)
Studiu de utilizare a ascensoarelor pentru evacuare in timpul unei situatii de urgenta

poate fi aplicat la proiectarea si evaluarea ascensoarelor si a cladirilor de orice dimensiune, indiferent daca sunt noi sau deja existente.

In acest scop, ISO / TR 25743 include o diagrama inovatoare, usor de parcurs, care ghideaza utilizatorii printr-un proces decizional bazat pe intrebari cum ar fi:
• Urgenta se refera la un incendiu?
• Ar trebui sa fie evacuata cladirea?
• Integritatea structurii a fost compromisa?

Fiecare raspuns duce la o alta intrebare sau la o decizie bazata pe fapte concrete. Intr-o anexa sunt prezentate explicatii detaliate.

Recomandarile din raport vor fi utile persoanelor implicate in proiectarea cladirilor si in luarea masurilor de siguranta impotriva incendiilor.

“Raportul ofera indrumari dar in mod clar decizia finala va fi luata de catre proiectantul cladirii.

Nu toate cladirile sunt supuse acelorasi riscuri si ramane in sarcina proiectantului obligatia de a le identifica pe cele mai importante pentru fiecare structura, inclusiv alegerea solutiilor cele mai adecvate”,

explica domnul Smith (lider de proiect ISO / TR 25743).

Raportul ISO / TR 25743:2010, Ascensoare (elevatoare) – Studiu de utilizare a ascensoarelor pentru evacuare in timpul unei situatii de urgenta, a fost dezvoltat de comitetul tehnic ISO / TC 178 – Ascensoare, scari si trotuare rulante si este disponibil la institutele nationale membre ISO (ASRO, www.asro.ro, in Romania).

Raportul poate fi, de asemenea, obtinut direct de la secretariatul central ISO, la pretul de 124 franci elvetieni, prin ISO Store sau prin contactarea departamentului de marketing, comunicare si informatii. (www.iso.org)
tags: consultanta ISO 25743, certificare ISO 25743, implementare, acreditare, cursuri