Etichetarea alimentelor in UE

Scris de Advisor pe March 16th, 2009 in Stiri

Etichetarea alimentelor – Consumatorii Uniunii Europene vor fi mai informaÅ£i despre produsele pe care le consuma

etichetarea-produselor-ueSăptămâna trecută, deputaţii europeni au cerut ca pe etichetele alimentelor să fie specificate originea produselor şi locul în care acestea au fost procesate. De exemplu, consumatorii trebuie să ştie că o parte din puii ambalaţi în Regatul Unit sunt crescuţi în Thailanda. Deputaţii europeni doresc ca cetăţenii europeni să ştie exact cu ce se hrănesc.

Parlamentul European cere ca pe etichetele tuturor alimentelor să fie specificate originea ingredientelor principale şi a materialelor prime folosite în procesarea acestora. Raportul privind asigurarea calitatii alimentelor a fost redactat ca reacţie la Cartea Verde a Comisiei Europene privind calitatea produselor agricole.

Un alt exemplu de alimente care se vor supune noii legislaţii este ciocolata belgiană. Ingredientele principale ale acesteia provin din Coasta de Fildeş (cacao) şi din Burkina Faso (nucile de cocos).

„Consumatorii ştiu acum mai multe lucruri despre impactul agriculturii asupra dezvoltării durabile, mediului înconjurător, calităţii alimentelor, biodiversităţii, deşertificării şi bunăstării animalelor“, a spus deputata europeană Maria Petre (Grupul Partidului Popular European (Creştin-Democrat) şi al Democraţilor Europeni, România), autoarea raportului.

sursa: Parlamentul European (http://www.europarl.europa.eu/)

Tags: