Seminar ASRO – Asociatia de Standardizare din Romania

Scris de Advisor pe March 9th, 2009 in Evenimente

Seminar ASRO – Asociatia de Standardizare din Romania pe tema “SR EN ISO 9001:2008 – TranziÅ£ie ÅŸi implementare în viziunea ISO ÅŸi IAF. ObligaÅ£ii în utilizarea standardelor”

asro-seminarcare va avea loc in data de 26 martie 2009 la sediul ASRO din str. Mendeleev, nr. 22-25, et. 3, cam 301, incepand cu ora 10.00.

In contextul apariţiei noii ediţii a standardului SR EN ISO 9001:2008, Asociatia Romana de Standardizare considera că este deosebit de necesară o dezbatere la nivel naţional privind situaţia certificărilor şi acreditărilor, în vederea stabilirii unor linii comune, luând în considerare viziunea ISO şi IAF.

Organizaţia internaţională de Standardizare solicită în fiecare an situaţia certificărilor acordate în ţara noastră de către organismele acreditate IAF, iar ASRO colectează aceste date. Rezultatele obţinute la nivel mondial sunt procesate de către compania austriacă AC Nielsen, care elaboraeză un raport final.

Ca şi organism naţional de standardizare şi membru ISO, CEI, CEN şi CENELEC, Asociatia de Standardizare din Romania ASRO este obligată să apere drepturile organizaţiilor europene şi internaţionale de standardizare, să informeze corect instituţiile şi utilizatorii de standarde asupra modalităţilor de utilizare a acestora pe teritoriul
naţional.

Pentru mai multe detalii contactati ASRO la:
ASRO – Asociatia de Standardizare din Romania
Adina Hategan
Expert Imagine
Phone/Fax: +40 21 312 94 89
Mobil: +40 0745 274 285
Email: adina.hategan@asro.ro
Website: www.asro.ro, Blog: http://standardizare.wordpress.com

Tags: ,