Enemalta castiga certificarea ISO 14001

Scris de Advisor pe August 20th, 2011 in Stiri

19 august 2011. Enemalta a obtinut cu succes certificarea ISO 14001, un standard recunoscut international pentru managementul mediului, care specifica o serie de cerinte de managementul mediului pentru sistemele de management aferente.

Enemalta a primit certificarea ISO 14001 de la Certiquality, un organism de certificare acreditat, pentru toate activitatile sale de generare din centralele electrice din Delimara si Marsa, ca si pentru activitatile sale de distributie si dezvoltare. Certificarea transforma Enemalta in cea mai mare companie de pe insula care sa fi primit prestigioasa recunoastere a activitatilor sale legate de mediul inconjurator.

Scopul acestui standard este de a ajuta toate tipurile de organizatii sa protejeze mediul, sa previna poluarea si sa isi imbunatateasca performanta ambientala in prezent si in viitor.
Acest standard poate fi integrat in alte cerinte de management si poate ajuta organizatiile sa isi atinga obiectivele economice.

Corporatia Enemalta a recunoscut variile provocari pe care trebuie sa le infrunte in protectia mediului, atat in locatiile sale, cat si in ceea ce priveste mediul inconjurator din intreaga tara.

Un important jucator in industria malteza, Enemalta ridica grave amenintari la adresa ecologiei, afectand starea aerului, a solului si a marii. Cu asentimentul UE, centralele electrice Marsa si Delimara au trebuit sa se supuna Directivei privind prevenirea si controlul integrat al poluarii.

Corporatia va implementa cerintele dictate de aceasta directiva intr-o maniera planificata si documentata.
Implementarea ISO 14001 implica o multime de activitati si un grad ridicat de coordonare, ca si schimbari de perceptie pentru a atinge punctele de referinta dorite.

Ca premisa indispensabila standardului, Enemalta si-a redactat o politica ambientala prin care isi declara “misiunea” si angajamentul fata de mediu. sursa: www.timesofmalta.com