Departament de Politie certificat ISO 9001

Scris de Advisor pe September 24th, 2011 in Stiri

Departamentul de Politie din Houston este certificat ISO 9001:2008 pentru managementul calitatii

Scottsdale, Arizona. 15 septembrie 2011. Diviziile de Comunicare in Situatiile de Urgenta si de Pastrare a Probelor ale Departamentului de Politie din Houston au fost certificate conform standardului ISO 9001:2008 in septembrie 2011. Departamentul de Politie din Houston a colaborat cu Business Enterprise Mapping (BEM), o companie de consultanta ISO 9001 din Scottsdale, Arizona, specializata in imbunatatirea proceselor de afaceri, care asista organizatiile in procesul de certificare conform standardelor internationale.

Departamentul de Politie din Houston, care este cel mai mare departament de politie din Texas si al cincilea ca marime din Statele Unite, a urmarit obtinerea certificarii ISO 9001:2008 deoarece standardul stabileste linii directoare si obiective clare cu ajutorul carora isi poate masura realizarile.

Departamentul considera ca sistemul de management al calitatii ISO ofera modelul ideal de afaceri prin care isi poate promova angajamentul fata de imbunatatirea continua a eficientei sale in deservirea nevoilor comunitatii.

John Cantu, reprezentantul managerial al acestui proiect, a declarat: “Deoarece partile interesate apartinand diviziilor de Comunicare in Situatiile de Urgenta si de Pastrare a Probelor s-au dedicat in mod sincer obtinerii certificarii, au aparut cunostinte si resurse neasteptate care au condus la atragerea unor rezultate solide. S-a realizat imbunatatirea performantei tuturor proceselor, in principiu, si s-a dat curs impulsului de a perpetua relatiile reciproc avantajoase dintre furnizori si clienti.”

ISO 9000 este o familie de standarde ale calitatii recunoscute international, elaborate de Organizatia Internationala pentru Standardizare, care are sediul la Geneva. Certificarea ISO 9001 garanteaza starea buna a proceselor si a procedurilor dintr-o organizatie, fiind si un simbol prestigios al calitatii.

John Cantu a mai declarat: “Implementarea sistemului de management al calitatii ISO (implementare iso 9001) a impus sarguinta, disciplina si control. In acest scop, personalul Business Enterprise Mapping ne-a oferit indrumari si sfaturi de specialitate care au ajutat echipa noastra dedicata pe intreg parcursul procesului. Fara indoiala, metodologia BEM s-a dovedit esentiala in acest sens.”

Comentand despre lipsa de neconformitati constatata in timpul auditarii Departamentului de Politie din Houston, Don James, presedintele Business Enterprise Mapping, a remarcat: “Registrul a trebuit sa faca o singura observatie minora, ceea ce a indicat o pregatire excelenta.” Serviciile de inregistrare au fost oferite de auditorul National Quality Assurance, SUA.

Pentru mai multe informatii despre Departamentul de Politie din Houston si celelalte organisme citate mai sus, vizitati www.houstonpolice.org, www.businessmapping.com si www.nqa-usa.com.