Ministrul agriculturii din India cere noi initiative de standardizare

Scris de Advisor pe September 22nd, 2011 in Stiri

New Delhi. 21 septembrie 2011. Cerand noi initiative in zona standardizarii, ministrul agriculturii din India, K.V. Thomas, a declarat astazi ca in era globalizarii activitatilor economice, standardizarea produselor si serviciilor a devenit mai importanta.

Adresandu-se celei de-a 34-a Adunari Generale a Organizatiei Internationale pentru Standardizare, Thomas a spus: “ISO ar trebui sa anticipeze proactiv noile zone in care standardizarea internationala poate beneficia de inovatii.”

Scotand in relief eforturile facute de India in directia standardizarii produselor si serviciilor, prof. Thomas a spus ca “recunoastem standardizarea ca pe o componenta vitala a cresterii economice, ca pe un mediator al comertului si ca pe un instrument de baza de protejare a intereselor consumatorilor.”

“Au fost depuse eforturi pentru a oferi cetatenilor servicii care se bazeaza pe valoare si pentru a ocroti interesele tehnologice nationale prin formularea standardelor indiene, care reflecta compententa tehnica a Indiei,” a adaugat el.

El a mai spus ca standardizarea si tendinta catre calitate trebuie sa fie intelese nu numai in termeni de calitate a produsului finit, ci si de calitate a relatiilor interumane si a mediului de lucru.

Ministrul si-a exprimat speranta ca ISO va lansa in curand standarde in domeniile planificarii financiare, turismului si studiilor de piata, s-a mai precizat intr-un comunicat oficial. (sursa: http://truthdive.com)