Contributia standardelor ISO la provocarile globale

Scris de Advisor pe May 7th, 2009 in Evenimente

Davos 2009 – ISO evidenÅ£iază contribuÅ£ia standardelor internaÅ£ionale la provocările globale

davos-2009
In mijlocul unei deprecieri economice mondiale fara precedent in ultimii 40 de ani, liderii globali au discutat necesitatea de a echilibra măsurile imediate cu cele pe termen lung.

S-a ajuns la un acord ca, în primul rând, guvernele să intervină cu măsuri fiscale pentru a revitaliza comerţul şi condiţiile de piaţă, în timp ce pe termen lung, investitiile publice şi private sa aiba in vedere eficienţa energetică, energiile regenerabile şi combaterea schimbărilor climatice.

“Catalogul complet de testare, de prelevare de probe ÅŸi de standarde de măsurare al ISO asigură comparabilitatea ÅŸi încrederea în rezultatele, contribuind la îmbunătăţirea sigurantei alimentare, creÅŸterea bunăstării generale ÅŸi la eficienta comerÅ£ului.

“Dezvoltarea standardelor de bune practici de management asigura cadrul pentru o mai bună gestionare a calităţii, pentru performante in gestionarea mediului, luarea deciziilor in conditii de risc, continuitatea afacerii ÅŸi responsabilitatea socială.

“In concluzie, standardele ISO de evaluare a conformităţii contribuie la coerenÅ£a globală ÅŸi încrederea în rezultatele controlului, certificarii ÅŸi acreditarii.”
Dintre colegii de comisie ai d-lui Kevin McKinley au facut parte preşedintele şi CEO al Burger King Corporation; preşedinte şi CEO al General Mills; ministrul agriculturii din Tanzania şi in calitate de autor pe probleme de siguranţă alimentară.

Sesiunea de lucru a fost facilitata de Joost Martens, director general al Consumers International.
Aceast motiv de a folosi consensul bazat pe standarde ISO voluntare a fost prezentat ca mijloc eficient de punere în aplicare a celor mai bune practici în abordarea problemelor sociale mai largi.
ÃŽntr-o alta sesiune, membri comisiei au discutat depre progresele facute in ultimii 10 ani de la prezentarea la Davos de catre Secretarul General al OrganizaÅ£iei NaÅ£iunilor Unite, Kofi Annan a conceptului “Global Compact” .

Membri comisiei au cazut de acord că un standard internaţional, cum este ISO 26000 cu privire la responsabilitatea socială are valoare in lumea contemporana.

Provocarile presante evocate la Davos vor ajuta ISO sa-si ghideze activitatea in vederea abordarii priorităţilor-cheie de-a lungul planului strategic 2011-2015.
O consultare a membrilor ISO cat si a organizatiilor internationale cheie va începe în următoarele săptămâni pentru a oferi elemntele fundamentale referitoare la viitorul standardizarii internaţionale, nu numai pentru a face fata crizei actuale cat si pentru conturarea unui viitor stabil pentru toti.
sursa: Organizatia Internationala de Standardizare

Tags: