Consultanta ISO 22006, standard din familia HACCP
Scris de Advisor pe March 14th, 2010 in Standarde
ISO 22006:2009, Sisteme de management al calitatii alimentare – Linii directoare pentru aplicarea ISO 9001:2008 in cadrul productiei agricole
ISO 22006:2009 nu adauga si nu schimba cerintele ISO 9001:2008 si nu este intentionat pentru certificare ISO, desi poate constitui o unealta utila in pregatirea pentru ISO 9001:2008.
ISO 22006 face parte din familia de documentatii ISO 22000 (HACCP) elaborate de catre comitetul tehnic ISO / TC 34, Produse alimentare, cu accent pe produsele alimentare, hrana furajera si lanturile de aprovizionare aferente acestor categorii.
Alte standarde din familia ISO 22000 (HACCP) includ:
• ISO 22000:2005 HACCP, Sisteme de management al sigurantei alimentare – Cerinte pentru orice organizatie din lantul alimentar
• ISO 15161:2001, Linii directoare privind aplicarea ISO 9001:2000 pentru industria alimentara si a productiei de bauturi
• ISO / TS 22002-1:2009, Program privind siguranta produselor alimentare – Partea 1: productia alimentara
• ISO / TS 22003:2007, Sisteme de management al sigurantei alimentare – Cerinte pentru organismele furnizoare de audit si de certificare a sistemului de management a sigurantei alimentare
• ISO / TS 22004:2005, Sisteme de management al sigurantei alimentare – Orientare cu privire la aplicarea ISO 22000:2005
• ISO 22005:2007, Trasabilitatea in cadrul lantului alimentar si furajer – Principii generale si cerinte de baza pentru proiectarea sistemului si punerea sa in aplicare.
ISO 22006:2009, Sisteme de management al calitatii – Linii directoare pentru aplicarea ISO 9001:2008 pentru productia agricola, este disponibil la institutele nationale membre ISO (A.S.R.O. – Asociatia de Standardizare din Romania, in Romania, prin contactarea departamentului de vanzari).
ISO 22006 poate fi de asemenea obtinut direct de la Secretariatul Central ISO, la pretul de 168 de franci elvetieni. (www.iso.org)
Tags: alimentatie, haccp