Compania producatoare de dispozitive ortopedice inteligente obtine certificare ISO 13485

Scris de Advisor pe June 21st, 2011 in Stiri

OrthoSensor, compania inovatoare producatoare de dispozitive ortopedice inteligente, primeste certificarea ISO 13485

Sunrise, Florida. 9 iunie 2011. OrthoSensor, Inc., lider in dezvoltarea implanturilor ortopedice inteligente si a sistemelor de chirurgie asistate de senzori, a anuntat primirea certificarii Organizatie Internationale pentru Standardizare (ISO), ca urmare a indeplinirii cerintelor standardului ISO 13485 : 2003. Acest standard expune cerintele necesare unui sistem de management cuprinzator pentru proiectarea si producerea dispozitivelor medicale.

“Suntem incantati ca ISO a validat calitatea sistemului de management implementat de OrthoSensor pentru proiectarea si producerea dispozitivelor noastre ortopedice inteligente,” a comentat Jay Pierce, presedintele consiliului de administratie al OrthoSensor.

“Deoarece ne pregatim pentru lansarea limitate a primului nostru produs, OrthoSensorâ„¢ Knee Trial, suntem de parere ca clientii nostri vor fi multumiti sa stie ca am indeplinit cerintele exacte ale standardului ISO. Suntem determinati sa ramanem in fruntea ultimelor descoperiri privind managementul proceselor calitatii.”

ISO a certificat faptul ca OrthoSensor si-a implementat si isi mentine un sistem de management al calitatii in ceea ce priveste proiectarea, producerea si distribuirea implanturilor ortopedice si a dispozitivelor de corectare a pozitiei, de echilibrare si de aliniere, ca si a sistemelor si dispozitivelor de monitorizare de la distanta.

OrthoSensor, Inc. (www.orthosensor.com) este o companie producatoare de dispozitive medicale inovatoare, care dezvolta si comercializeaza dispozitive ortopedice inteligente, furnizand date in timp real chirurgilor si spitalelor inainte si dupa operatiile chirurgicale. Dispozitivele ortopedice inteligente ale OrthoSensor folosesc senzori avansati si tehnologia comunicatiilor fara fir cu scopul de a imbunatati rezultatele ingrijirii sanatatii si de a reduce costurile de tratament ale bolilor musculoscheletale.

Implanturile si instrumentele ortopedice inteligente ale companiei sunt proiectate pentru a creste calitatea implantarii chirurgicale si pentru a da posibilitatea de monitorizare de la distanta a implanturilor si a sanatatii de ansamblu musculoscheletale. sursa: www.marketwire.com