Compania DocPath a obtinut certificarea ISO 15504

Scris de Advisor pe February 5th, 2013 in Stiri

ISO 15504 este un standard international prestigios care reglementeaza aspectele legate de imbunatatirea si evaluarea proceselor din cadrul dezvoltarii de software si mentenantei de sisteme informatice. Certificarea constituie o dovada clara a angajamentului continuu al companiei pentru imbunatatirea proceselor, cresterea calitatii produselor oferite si optimizarea serviciilor prestate clientilor.

Compania Doc Path a obtinut certificarea ISO 15504, cu gradul 2 de competenta.

Precum DocPath, o multitudine de organizatii care activeaza in domeniul crearii de software dedica eforturi majore pentru imbunatatirea proceselor interne, avand in vedere ca acestea au un efect major asupra costurilor finale cat si asupra calitatii produsului finit si a serviciilor prestate clientilor.

Standardul ISO/IEC 15504, cunoscut si sub numele de SPICE (Software Process Improvement and Capability Determination), cuprinde reglementari destinate imbunatatirii generale si evaluarii proceselor de mentenanata si dezvoltare de software.

Din acest motiv, DocPath, constientizand importanta optimizarii generale si constante a proceselor, a decis sa aplice modelul ISO/IEC 15504. Implementarea standardului s-a dovedit a fi un succces, recent Asociatia spaniola de standardizare si certificare – Spanish Standardization and Certification Association (AENOR) – a acordat companiei certificatul de calitate cu gradul 2 de competenta, care garanteaza indeplinirea de catre organizatie a tuturor cerintelor trasate de standardul ISO/IEC 15504.

“Detinerea uneia din cele mai prestigioase certificari din domeniul managementului calitatii de catre DocPath reprezinta o dovada clara a angajamentului companiei pentru imbunatatirea proceselor si produselor finale. Mai mult, auditurile complexe si detaliate efectuate au avut ca rezultat o serie de imbunatatiri majore, care se vor reflecta pozitiv asupra serviciilor acordate clientilor” a declarat dl Julio Olivares, presedinte fondator DocPath.

Compania detine deja certificarea ISO 9001:2008 pentru toate domeniile in care activeaza, precum si certificarea ISO/IEC 10050, gradul 2 de competenta, pentru procesele de dezvoltare de software.