Platforma de servcii tip “cloud”, certificata ISO 27001

Scris de Advisor pe January 30th, 2013 in Stiri

Interoute obtine certificarea ISO 27001 (securitatea informatiei) pentru centrul operational de date din Paris

Interoute, operator proprietar al celei mai mari platforme de servcii tip “cloud” din Europa, a anuntat obtinerea certificarii ISO 27001 pentru centrul operational de date din Paris. Este cel de al saselea centru din cele noua detinute de companie care obtine certificarea pentru standardul recunoscut international cu privire la cele mai bune practici de management al securitatii informationale, demonstrand angajamentul continuu al organizatiei pentru oferirea unui mediu securizat solutiilor de gazduire a datelor.

Securitatea informationala este esentiala in cadrul organizatiilor, asigurand protejarea confidentialitatii, integritatii si disponibilitatii informatiilor critice catre furnizorii de solutii tip “outsourcing”.

Controlul asigurat de standardul ISO 27001 asigura protectia necesara organizatiilor in vederea echilibrarii costurilor, alaturi de flexibilitatea procesuala specifica mediului “cloud” concomitent cu protejarea activelor informationale.

Managementul securitatii informationale este vital pentru organizatiile care vor sa obtina economii semnificative de costuri concomitent cu asigurarea securitatii si calitatii tehnologiilor de afaceri provenite din externalizare.

Joe Stevens, manager general securitate & riscuri in cadrul companiei, a comentat: “Angajamentul pe termen lung fata de ISO 27001 si ITIL este reliefat de obtinerea certificarii pentru centrele informationale din intreaga Europa. Sistemul de management al securitatii informatiei are ca rezultat protectia datelor critice si a infrastructurii organizatiei realizata pe baza celor mai bune practici de securitate si control al riscului.”

Interoute a adoptat si integrat certificarea ISO 27001 pentru toate produsele din portofoliu cat si pentru toate procesele operationale specifice in vederea mentinerii obiectivelor de securitate si calitate pebtru clienti.