Certificare ISO si politica de consum ( ISO / COPOLCO )

Scris de Advisor pe September 18th, 2009 in Evenimente

Participantii la atelierul de lucru organizat de comitetul ISO pentru politica de consum ( ISO/COPOLCO ) in New Delhi, India, pe data de 26.05.2009, au subliniat, de asemenea, provocarile reprezentate de barierele de piata si de proprietate intelectuala, care pot contribui la proliferarea unor modele incompatibile.

Printre problemele ridicate este ca interoperabilitatea este deseori inteleasa in mod diferit de catre consumatori, de mediul de afaceri afaceri si de alte parti interesate.

In concluzie, participantii au solicitat consumatorilor sa fie mai activi, permitandu-le organizatiilor sa constientizeze caracteristicile si serviciile pe care le-ar dori sa le vada, precum si reprezentantilor consumatorilor sa continue sa se implice in standardizare.

Un expert din India a argumentat, ca exista o tendinta printre consumatori de a se “adapta si descurca” atunci cand interoperabilitatea lipseste, iar rezultatul se concretizeaza in bani cheltuiti nerational, pierderea productivitatii si a fondului comercial.

Invitatii au sugerat ca standardele internationale pot ajuta prin diseminarea celor mai bune practici si prin facilitarea inovatiei – permitand mediului de afaceri sa-si canalizeze eforturile de cercetare in directii concrete si viabile precum si in procesul de distributie a noilor tehnologii.

Acest atelier face parte dintr-o serie de reuniuni organizate anual de catre ISO / COPOLCO cu privire la aspectele legate de consumatori si standardizare.

Dl Sharad Gupta, director general al Biroului de Standarde Indian (BIS), care este gazda acestui eveniment, a salutat initiativa: “Aceste ateliere de lucru ofera un forum pentru ISO / COPOLCO in vederea elaborarii de recomandari pentru actiuni concrete, declaratii politice, ghiduri pentru creatorii de standarde sau propuneri pentru noi zone de standardizare”.

Atelier de lucru a precedat sedinta ISO / COPOLCO , care are loc pe 27-28 mai 2009, in New Delhi.

In cadrul sedintei se vor revizui prioritatile standardizarii din domeniul consumatorilor si se va pune bazele planului de lucru pentru activitatile ulterioare.

Ambele evenimente sunt gazduite de BIS.
tags: certificare ISO, consultanta ISO, COPOLCO, politica consum

Tags: