Certificare ISO 9523

Scris de Advisor pe June 7th, 2009 in Standarde

Standardul ISO 9523:2008, Incaltaminte schi pentru adulti – echipamente de legatura – CerinÅ£e ÅŸi metode de testare

ISO-9523-2008ISO a publicat un nou standard internaţional care va avea o contributie la asigurarea ca bucuriile turismului pe schi nu vor fi umbrite de folosirea unor produse care nu respecta standardele de siguranta.

Standardul ISO 9523:2008, Incaltaminte schi pentru adulti – echipamente de legatura – CerinÅ£e ÅŸi metode de testare , specifică dimensiunile ÅŸi caracteristicile elementelor de legatura, cerinÅ£ele, metodele de testare ÅŸi de marcare care sunt utilizate pentru sistemele actuale de legaturi intre schi si incaltamintea pentru schi, cu descrierea accesoriilor de prindere la nivelul calcaiului si varfului piciorului.

FuncÅ£ionarea corespunzătoare a mecanismului de eliberare depinde de dimensiunile ÅŸi de designul acestor elemente de legatura. Obtinerea unei certificari ISO in acest sens va ajuta la rezolvarea unor ‘probleme’ existente in acest domeniu.

Acest standard internaţional este valabil pentru incaltamintea de schi de marimea 15 si mai mare in sistemul mondopoint, care se bazează pe masura in centimetri a lungimii piciorului.

ISO 9523:2008 se aplică incaltamintei de schi rigide.

Incaltamintea cu parte exterioara moale ( ca bocancii Telemark ) este exclusa deoarece elementele externe nu au suficienta rigiditate pentru a se putea integra unui sistem de eliberare.
sursa si resurse suplimentare ref. la certificare ISO 9523: engineers.ihs.com, iso.org, nasport.din.de

Tags: