ISO 28219 2009, Ambalarea – Etichetarea si marcarea directa pe produs cu coduri de bare

Scris de Advisor pe June 1st, 2009 in Standarde

ISO 28219:2009, Ambalarea – Etichetarea ÅŸi marcarea directă pe produs cu coduri de bare liniare ÅŸi simboluri bidimensionale

ISO-28219-2009Standardul ISO 28219:
Standardul ISO 28219:
• Defineşte cerinţele minime de identificare a elementelor
• Oferă liniile directoare pentru marcarea produsului cu simboluri citibile de catre aparat
• Acoperă atât eticheta cat şi marcajul direct pe articol
• Include procedurile de testare pentru eticheta adezivă şi rezistenta in timp a marcajului
• Oferă asistenţă pentru formatarea marcajului pe etichetă, marcaj constand in date sub forma de coduri liniare de bare, simblouri bidimensionale sau date citibile

Dl Hirokuni Ono, presedintele comitetului tehnic ISO / TC 122, ambalarea, comenteaza :
“Exista un număr de standarde de etichetare ÅŸi marcare diferite, fiecare conceput pentru a satisface cerinÅ£ele unui anumit sector industrial. Pentru o utilizare eficientă ÅŸi economică în ÅŸi între sectoarele industriale este necesar un standard comun multi-industrial, cum ar fi ISO 28219:2009.

Un cod de bare standard sau o serie de simboluri bidimensionale marcate pe un produs sau subansamblu vor facilita automatizarea controlului inventarului, calităţii, precum şi managementul ciclului de viata al produsului.

Utile in diverse domenii, cum ar fi producţia, inventarierea, distributiea, punctele de vânzare, de reparaţii şi în mai multe ramuri industriale : auto, industria aerospaţială, chimica, de articole de consum, electrocasnice, îngrijire medicală, maritima, feroviara, de telecomunicaţii, codurile de bare liniare sau simbolurile bidimensionale de pe produse pot fi folosite ca o cheie de acces la baza de date corespunzătoare, care conţine informaţii detaliate despre produs, inclusiv informaţiile transmise prin intermediul EDI (Electronic Data Interchange). În plus, marcajul poate conţine alte informaţii, asa cum s-a convenit între parteneri comerciali.

Standardul ISO 28219:2009, Ambalarea – Etichetarea ÅŸi marcarea directă pe produs cu coduri de bare liniare ÅŸi simboluri , a fost elaborat de către comitetul tehnic ISO ISO / TC 122, ambalaje.

Standardul ISO 28219 / 2009 poate fi obÅ£inut direct de la institutele nationale (membri nationali – ASRO pt. Romania) sau de la secretariatul central ISO , la pretul de 150 franci elveÅ£ieni, sau prin ISO Store sau prin contactarea departamentului de marketing si comunicare al ISO.
sursa: iso.org, parts.ihs.com

Tags: ,